Megszületett az első Frankel csikó - máris lehet rá fogadni!

2014-01-17
Az ír Coolmore istállóban megszületett a veretlen világbajnok, Frankel első csikója, a fogadóirodák pedig máris megnyitották a rá vonatkozó long-term fogadási lehetőségeket.

 

A szombat este 8:30-kor világra jött kis mén anyja a kétszeres Group győztes Chrysanthemum (Danehill Dancer lánya), akivel Frankel tavaly Valentin-nap tájékán randevúzott. Az istálló tájékoztatása szerint a kiscsikó pej színű, és ugyanolyan fehér minta van a homlokán, mint apjának.

 

Frankelt, a tavaly júniusban elhunyt Sir Henry Cecil egykori neveltjét több szakértő minden idők legnagyszerűbb versenylovának tartja, 14 versenye során összesen 76,25 hosszt vert rá ellenfeleire. 2012-ben, veretlenül vonult ménesbe a Newmarket közelében található Banstead Manor Farm-ra. Az első évben 125 ezer font (mintegy 45 millió forint)  volt a fedezési díja, 133 kancát vezettek elé, akik közül 126 lett vemhes. (A fennmaradó hétből hat megfogant, azonban később abortált.) Az első szezonban így nagyságrendileg 15 millió fontot (5,4 milliárd forintot) keresett, jövendő tenyészkarrierje során pedig akár 100 millió fonttal is (36 milliárd forinttal)  gazdagíthatja tulajdonosait.

 

A Frankel távján versenyző lovak általában kétévesen kezdenek el futni, az újszülött kiscsikót tehát legkorábban 2016 nyarán láthatjuk a versenypályákon.

 

A fogadóirodák gyorsan reagáltak a hírre, jelenleg például 2/1-es oddszal fogadható, hogy a kis mén győzni fog debütáló versenyén. 50/1-es eséllyel fogadhatunk arra, hogy apja nyomdokaiba lép, és megnyeri a 2000 Guineas-t, 80/1-gyel pedig arra, hogy ő lesz a 2017-es Epsom Derby bajnoka.

 
Címkék: lóverseny,