Megjelent a World Series of Poker 2012 versenynaptára

2012-02-02
A World Series of Poker nyilvánosságra hozta a 2012-es WSOP menetrendet, és ismertette az azzal kapcsolatos változásokat.


Ebben az évben 61 arany karkötőt osztanak majd ki a május 27-től július 16-ig tartó versenysorozaton, melyet a las vegasi Rio All-Suite Hotel-ben rendeznek.

“Az idei WSOP menetrend nagyon izgalmas” mondta Jack Effel, a WSOP Bajnokság Igazgatója, aki már hetedik éve felügyeli az eseményt.


„Bevezetünk héhány fantasztikus új eseményt, és visszahozunk sok olyan sikereset, melyet a játékosaink szeretnek. Extra asztalokat nyitunk a cash gameknek, számos szatellitet és egynapos versenyt rendezünk, így a játékosok könnyen találhatnak nekik tetsző versenyt anélkül, hogy el kellene hagyniuk a Rio Convention Center-t.”


A legjelentősebb változás a Main Event-et érinti. Először is, a szokásos négy kezdő nap helyett csak három lesz (július 7-8-9 szombat, vasárnap, hétfő). A hagyományos szabadnapot is eltörölték. Végül, idén nem lesz November Nine, mert a döntő asztal idejét megváltoztatták az amerikai elnökválasztás miatt. November helyett a döntő asztal két szakaszban kerül megrendezésre. Először október 28-án vasárnap 9 játékos játszik majd addig, míg ketten nem maradnak, aztán a heads-up október 30-án kedden kerül majd megrendezésre.


Szerepel néhány új esemény is az idei versenynaptárban, így az  Event #3: $3,000 Heads-Up No-Limit Hold’em/Pot-Limit Omaha; Event #6: $5,000 Mix-Max No-Limit Hold’em; Event #28: $2,500 Four-Handed No-Limit Hold’em; és Event #49: $1,500 Ante Only No-Limit Hold’em.

Továbbá, lesz két új, nem karkötős verseny is, így a $560 Doubles No-Limit Hold’em és a $560 Bracelet Bounty No-Limit Hold’em.


Néhány további változás:

  • 92 új asztalt nyitnak, így az asztalok száma összesen 470 lesz. Az extra asztalokat a Brazília Táncteremben fogják elhelyezni.
  • A nyitó hétvégén, június 2-3-án egy a $1,500 No-Limit Hold’em Re-Entry bajnokságot rendeznek.
  • A 1,000,000 buy-in One Drop július 1-én kerül megrendezésre.
  • A Seniors Event délelőtt 10-kor kezdődik, a The Big One for One Drop pedig délután 1:11-kor
  • Az online előregisztráció február 8-től lesz elérhető.


A részletes WSOP versenynaptár megtalálható itt.Címkék: póker,