Megjelennek az ufók az olimpia ideje alatt? Fogadjunk!

Fogadnál arra, hogy Erzsébet királynő fogja meggyújtani az olimpiai lángot? Esetleg, hogy megjelennek-e az ufók az olimpia megnyitóján? Vagy hogy Usain Bolt nyeri a 100 méteres férfi síkfutás döntőjét?

 

Az olimpia közeledtével a britek boldogan kombinálják két kedvenc időtöltésüket: a sportot és a fogadást – függetlenül attól, hogy esetleg mennyire nevetséges egy-egy fogadás.

„Az angolok pszichéjének legmélyén gyökeredzik, hogy ha sportról van szó, fogadjanak. A sport és a fogadás majdhogynem kéz a kézben jár ebben az országban.” mondja Joe Crilly, a legnagyobb brit fogadóiroda, a William Hill szóvivője.

A brit irodák az olimpia 26 sportága mellett szinte mindenre ajánlanak fogadási lehetőséget; a britek pedig ezt várhatóan ki is használják majd, és előreláthatóan rekord összegben, körülbelül 100 millió font értékben fognak fogadni az olimpia ideje alatt, július 27. és augusztus 12. között.

 

A nyitónapra vonatkozó, ezidáig legnépszerűbb fogadást lassan már zárják az irodák: ki fogja meggyújtani az olimpiai lángot a július 27-i megnyitó ünnepségen. 

Az olimpiai lángot vivő 70 napos váltó utolsó emberének személye mindig is a megnyitó ceremóniák fénypontja volt. 2008-ban Pekingben Kína olimpiai bajnok tornásza, Li Ning, 1996-ban Atlantában pedig a legendás bokszoló, a parkinson kórban szenvedő Muhammad Ali kapta a megtisztelő feladatot. 

Az idei olimpiára többek között érkeztek fogadások  a 83 éves Roger Bannisterre, aki 1954-ben a világon először futotta le 4 percen belül az egy mérföldes távot; Kelly Homes futóra, aki két aranyérmet szerzett a 2004-es athéni olimpián; és David Beckham futballsztárra is.

A Stan James szóvivője elmondta, hogy irodájukban rajtuk kívül fogadtak még Tom Daleyre (17,00) az angolok műugró sztárjára, William hercegre (67,00), sőt még a királynőre is (501,00). 

 

A William Hill-nél arra is lehetett fogadni, hogy vajon meggyullad-e az olimpiai lángtól London polgármesterének, Boris Johnsonnak a meglehetősen loboncos hajkoronája (34,00). Az iroda szóvivője szerint azonban az eddigi legkülönösebb fogadás nem ez, hanem egy 23 dolláros tét volt arra, hogy a megnyitó alatt meg fog jelenni egy ufó a stadion fölött. Az odds? 1001,00! 

Valamivel rövidebb odds-szal (251,00) lehet fogadni arra, hogy a 4x400 méteres váltófutás döntőjének összes csapata elejti a váltóbotot.

A Ladbrokes összesen 11 ezer különböző fogadási eseményt kínál az olimpiai játékok alatt, ezek között olyanok is találhatók, mint hogy például meghaladja-e az olimpia költségvetése a tervezettet, hogy készül-e fotó egy brit atlétáról, miközben Big Mac-et eszik, vagy hogy hiánycikk lesz-e a gumióvszer az olimpiai faluban.

Nem is Angliában lennénk, ha az időjárásra nem lehetne fogadni. A Willam Hill-nél 3,50-es odds-szal  fogadható, hogy esni fog-e az eső a megnyitó ünnepségen. Ha ez nem lenne elég, a Ladbrokes 1 fontra 50-et fizet, ha minden nap esni fog, és 10-et, ha a közlekedési dolgozók sztrájkja miatt leáll a londoni metró.

 

“Az angolok már csak ilyenek, ahogy egyre közeledik az olimpia, egyre inkább elfogja őket a láz, egyre jobban szórakoznak. Mióta megérkezett a láng, az embereket egyre inkább foglalkoztatja az olimpia és egyre többen fogadnak, nem csak az ilyen újszerű fogadásokra.” – mondta az iroda szóvivője.

Az olimpiai játékok ideje alatt várhatóan a 100 méteres férfi síkfutás döntőjére fognak a legtöbben fogadni, ahol  jelenleg a világcsúcstartó jamaikai sprinter, Usain Bolt a favorit (1,57), a másodfavorit pedig a szintén jamaikai Yohan Blake (4,00). A Ladbrokes szóvivője elmondta, hogy irodájukhoz már beérkezett egy 10 ezer font értékű fogadás arra, hogy Bolt nyeri a versenyt, és még nagyobb tétekre is számítanak, ahogy közeledik a nagy esemény. 

 

A Coral szóvivője, David Stevenson elmondása szerint az olimpiák egyébként fogadási szempontból általában nem számítanak kiemelkedő események, de az idén valószínűleg magasabb lesz az érdeklődés, amiatt, hogy most Londonban kerülnek megrendezésre a játékok.

A brit Szerencsejáték Szövetség által végzett legutóbbi független felmérés szerint a brit felnőttek közel háromnegyede, azaz 73 százaléka játszott valamilyen szerencsejátékot 2010-ben (az előző évben 68 százalék).

A Brit Fogadóirodák Szövetségének becslése szerint a fogadóirodák évente 4,62 milliárd dollárral járulnak hozzá az Egyesült Királyság költségvetéséhez, ami a GDP 0,5 százaléka.

 

Címkék: fogadás, sportfogadás,