Mégis versenyben marad Black Caviar

Rövid pihenőidő után tavasztól újra versenypályára mehet az ausztrálok szuperlova, a 22-szeres győztes, veretlen Black Caviar.

 

 

Trénere, Peter Moody jelentette be tegnap, hogy a telivér rövid őszi pihenő után újrakezdi az edzéseket tavasszal. Konkrét versenyekben még nem gondolkodtak, egyelőre a tenyésztésbe fogás kérdését vetették csak el.

 

Mint ismeretes, Black Caviar versenypályafutása a június 23-i Group One Diamond Jubilee Stakes-en került veszélybe, az Ascot-i versenyen, amikor megsérült a futamban, és csak hajszállal sikerült nyernie.

 

Moody és a tulajdonosok nem siették el a döntést, szerették volna megvárni, amíg a ló teljesen felépül sérüléséből, és visszetérve Moody Caulfield-i istállójába megnézik teherbírását.

 

Black Caviar pályafutása idáig röviden összefoglalva: 22 versenyt nyert meg, ebből 12 Group One minősítésű. Összesen 6,8 millió dollárt nyert tulajdonosainak, és az ausztrálok kedvenc lova lett.

 

Peter Moody a döntés indoklásakor még hozzátette: "Eddigi teljesítményével is roppant elégedettek vagyunk, és ha mégsem jön neki össze a szezon, akkor sincs nagy baj. Mindössze annyi, hogy egy tenyésztési szezon kihasználatlanul marad."

Címkék: lóverseny,