Mégis nyilvánosság elé állt az Euromillions új lottómilliárdosa

2012-08-14
Adrian Bayford és felesége, Gillian nyerte a pénteki 52,5 milliárd forintos Euromillions jackpotot. A házaspár így gazdagabb lett, mint Harry herceg, Lewis Hamilton vagy épp Wayne Rooney.

 

A The Telegraph információ szerint a 42 éves Bayford egy négy hálószobás, új építésű házban él Haverhill-ben feleségével, Gilliannal és két gyermekével a 6 éves Cameronnal és a 4 éves Amy-vel.

A férfi egy régi barátjával, Richard Hudspith-tel vezeti a használt lemezekkel kereskedő Suffolk Music Centre Shopot. A kirakatban ma egy tábla azt jelzi, hogy a bolt ma zárva tart, azonban holnap újra kinyit.

 

A nyertes lottószelvényt ettől a bolttól nem messze vásárolta a férfi. A lottózó pénztárosa szerint minden pénteken betér hozzájuk, és elkölt pár fontot – lottószelvényeket és édességet szokott vásárolni.

A szomszédok „kedves párnak” tartják őket, „Aranyos pár, megérdemlik, hogy nyertek” mondta az egyikük. 

 

Fotó: BBC

 

A ma tartott sajtótájékoztatón Adrian elmesélte, hogy  nem tudta teljes mértékben kiélvezni azt a pillanatot, mikor rájöttek, hogy ők nyerték a hatalmas vagyont, mert a fia felébredt, és elkezdett sírni.

“Tévét néztem, Gillian pedig épp a barátaival volt valahol. Mikor hazaért, gondoltuk megnézzük a híreket. A képernyő alján futó hírekben megjelent, hogy egy szelvény nyert az EuroMillions-on, de Gillian bevallotta, hogy nem volt ideje szelvényt venni. Viccből azt feleltem, hogy én sem vettem, pedig valójában öt szelvény várt fent, hogy ellenőrizzem. Akkorra már mindkét gyerek felébredt, így míg Gillian megpróbálta őket újra elaltatni, én elmentem, hogy ellenőrizzem a számokat a telefonomon.”

A számok lépésről lépésre megegyeztek azzal, amik a szelvényemen voltak, és egyszerűen nem hittem el, amit látok. Visszarohantam, felkapcsoltam a nagylámpát. A gyerekek már teljesen ébren voltak. Megpróbáltam elmondani a feleségemnek, hogy nyertünk a lottón, ő meg csendesített.”

A házaspár ekkor már feladta a küzdelmet, hogy visszaaltassa a gyerekeket, és felhívta a családtagokat, hogy megosszák velük a nagy hírt. “Mindenki nagyon meglepődött, hogy ilyen későn hívjuk őket, és először azt gondolták, hogy ugratjuk őket. Beletelt egy időbe, mire elhitettük velük.” – mesélte Gillian.

Ezután végre le tudták fektetni a gyerekeket, de ők maguk nem tudtak aludni, az éjszaka hátralévő részét az interneten szörfölve töltötték, és megpróbálták kitalálni, hogy mire költsék ezt az óriási jackpotot.

 

Jelenleg még gondolkoznak, hogy mit csináljanak. Gillian három éve egy kórházban dolgozik, de úgy döntött, hogy nem megy vissza.

“Egyikünk sem tudja teljesen felfogni, hogy mekkora összeg is ez a 148 millió font. Mindig is dolgoztunk, és spóroltunk a nyaralásokra és azokra a dolgokra, melyekre szükségünk volt. Kényelmesen megéltünk, de ehhez sokat kellett dolgoznunk. Csodálatos lesz, hogy mostantól többet lehetünk együtt. Pont jókor jött, és az egész család részesülni fog  belőle. Ez a nyeremény nem csak a miénk, megosztjuk, és mindnyájunk élete sokkal élvezetesebb és stresszmentesebb lesz."

A házaspár most egy álomházat kezd keresni, Gillian egy Audi Q7-es szeretne venni, Adrian pedig, megvalósítja régi álmát, és elvonatozik a kanadai Sziklás-hegységbe. A gyerekek természetesen Disney World-be akarnak menni. A házaspár azt is meg fogja tervezni, hogy hogyan segíthetnek a pénzzel másokat. „A gyermeksegítő alapítványok közel állnak a szívünkhöz, ki fogjuk találni, hogy hogyan segíthetünk ezeknek, de még túl korai, hogy pontos részleteket mondjunk ezzel kapcsolatban.”

 
 

A 190 millió euró az EuroMillions játék eddigi legmagasabb nyereménye a közös európai valutában mérve, ám fontban számolva „csak” a második legnagyobb. A tavalyi 185 millió eurós plafon ugyanis 161 millió fontot jövedelmezett akkori árfolyamon az Ayrshire-ben élő Colin és Chris Weir-nek, a mostani összeg viszont „csupán” 148,6 millió fontra volt elegendő. 

A pár ezzel a nyereményével az 516. helyet foglalhatja el a Sunday Times leggazdagabb embereket soroló listáján. Gazdagabbak lettek, mint Harry herceg (28 millió font), Daniel Radcliffe alias Harry Potter (54 millió font), vagy az énekesnő, Adele (20 millió font). De még Lewis Hamilton Forma 1-es versenyzőt (55 millió font), Wayne Rooney futballsztárt (45 millió font) és Robert Pattinson színészt (40 millió font) is megelőzik.

 

Ezzel a nyereménnyel ebben az évben a brit játékosok már több, mint 400 millió fontot nyertek az Euromillions lottón. „Több, mint 2900 embert tettünk már fontmilliomossá azóta, hogy elkezdődött a játék, és játékosaink eddig 28 milliárd fonttal támogatták a lottón keresztül a különböző jótékonysági alapokat.”

 

Forrás: The Telegraph, The Guardian