Mégis kijön az idén az online szerencsejátékot szabályozó rendelet – ígéri az NGM

2013-09-18
A Nemzetgazdasági Minisztérium cáfolta azt az értesülést, miszerint a 2014-es parlamenti választásokig már nem jelenik meg az online szerencsejátékot szabályozó végrehajtási rendelet.

 

Miután hónapok óta nagy a csend a vhr körül, a Fortunaweb.hu rákérdezett a szerencsejátékok törvényi szabályozásért felelős Nemzetgazdasági Minisztériumnál, hogy idén szeptember, vagy december végéig tervezik a rendelet megjelentetését, esetleg azoknak lesz igazuk, akik azt mondják, hogy a kormány a 2014-es parlamenti választásokig, tehát jövő tavaszig már nem nyúl hozzá a hazai szerencsejáték piac újraszabályozásához. 

 

„A távszerencsejáték szervezés részletes műszaki-informatikai feltételeiről szóló miniszteri rendeleti  szintű és egyéb rendelkezések kiadására terveink szerint 2013 II. félévében kerül sor” – olvasható a minisztérium válaszában, amely szerint még az sem zárható ki, hogy a vhr kijön szeptember végéig, ám a tapasztalatok szerint és az idő rövidsége miatt erre inkább a negyedik negyedévben van reális esély. Amikor újra rákérdeztünk, hogy kijöhet-e vhr még szeptember végéig, az NGM azt írta, hogy „folyamatban lévő ügyről nem tudnak részletesebb tájékoztatást adni”.

 

Azzal kapcsolatban is érdeklődtünk a minisztériumnál, hogy végül is hány új játékkaszinó nyílhat vidéken a pénznyerő automaták beszüntetése miatt kieső játékadó bevétel kompenzálására.

 

„A jelenleg működő három játékkaszinó mellett további legfeljebb tíz, vidéki II. kategóriájú játékkaszinó alapításának jogi és közgazdasági feltételeit vizsgáljuk.  A nem állami szervezői kör részére szóló helyszínekről a koncessziós pályázatok kiírása esetén, a koncessziós pályázati dokumentumokból lehet majd tájékozódni” – áll a minisztérium anyagában, tehát a korábban nyilvánosságra került bűvös tízes szám csak egy maximum érték, azaz ennél kevesebb is lehet a vidéki játékkaszinók száma, és ebbe nem kell beleérteni a jelenleg is működő soproni kaszinót.