Meghosszabbították a trafikpályázatok elbírálási határidejét

2014-02-18 Hol nyissunk trafikot?
A napokban kellett volna eredményt hirdetni, de nem volt elég az egy hónap a pályázatok végigolvasására és elbírálására.

 

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. honlapján tegnap megjelent közlemény szerint "...a 2013. december 17. napján megjelent és 2014. január 18. napi ajánlattételi határidőre beérkezett pályázatok elbírálását az Fdvtv. 7. § (7) bekezdésében foglaltakra tekintettel 30 nappal meghosszabbítja. A beérkezett pályázatok nagy számára és ennél fogva jelentkező jelentő ügyteherre tekintettel a meghosszabbított elbírálási határidő lejárta 2014. március 18. napja.

 

A hirdetmény azért furcsa egy kicsit, hiszen a pályázat nélkül maradt koncessziók listáját már január végén közzétették. A pályázható koncessziók száma 991 darab volt, ebből 862 jogosultságra eredménytelenséget hirdettek, tehát nem érkezett be pályázat az adott koncesszióra. Gyors fejszámolással könnyen megállapítható, hogy összesen 129 helyre pályáztak, ott is a legtöbb helyre valószínűleg csak egy darab pályázat érkezett. Ilyenmód nem értjük a "pályázatok nagy számát", és a jelentős ügytehert sem.

 

Nemrégiben írtunk arról, hogy a kistelepüléseken lasszóval fogják azokat, akik dohányboltot üzemeltetnének, még úgy is, hogy jelentősen könnyítenének a feltételeken, és kijelöléses alapon kellene üzemeltetőt találni. Sőt, valójában nem is éri meg pályázni, elég jókor jó helyen lenni, hogy kedvező kondíciókkal dohányboltot üzemeltethessünk.

 

Amennyiben ilyen terveink vannak, érdemes végigböngészni a listát, mely helységekben volt eredménytelen a pályázat, hiszen itt elképzelhető, hogy kijelölési alapon fognak elkelni a trafikok. 435 településen már így működnek az árusítóhelyek.