Meghosszabbították a dohányboltok koncessziós pályázatának beadási határidejét

2013-02-05
Meghosszabbították kilenc nappal a dohánytermékek kiskereskedelmi koncessziós pályázatának beadási határidejét február 22-ére, és kiegészítették a kiírást a jogszabályi módosítások lehetősége miatt; a már benyújtott dokumentumokat kiegészíthetik a pályázók.


A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kedden közleményben hívta fel a figyelmet, hogy az állami vagyonnal való gazdálkodás szabályozásáért felelős miniszter a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésére kiírt nyilvános koncessziós pályázati kiírást kiegészítette és módosította.    

 

Ennek oka a dohányboltokban árusítható termékek körét és a dohányboltok legkorábbi megnyitási lehetőségét érintő jogszabályi módosítások lehetősége.

 

A dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésére kiírt nyilvános koncessziós pályázat benyújtási határideje a tervezett jogszabályváltozás miatt a kiíró döntése alapján 2013. február 22-ére módosult.

 

A kiíró biztosítja, hogy minden pályázó a hatályos jogi előírásoknak megfelelő anyagot nyújthasson be a pályázatához - hangsúlyozza közleményében a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.    Ezért lehetővé tették, hogy a pályázati kiírás módosításának közzétételét megelőzően már benyújtott, illetve legkésőbb a módosítás napján postára adott pályázatot a pályázók kiegészítsék egy olyan alternatív üzleti tervvel, amely számol a bővülő forgalmazható termékválasztékkal.

 

A kormány hétfőn, a parlamentnek benyújtott törvényjavaslata szerint a nemzeti dohányboltok szeszes italt, energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőitalt, valamint újságot is árulhatnának, és akár már májusban megkezdhetnék az árusítást.


Forrás: MTI