Megdőlt az egyfolytában pókerezés világrekordja

2012-07-16
Barry Denson megdöntötte az egyfolytában pókerezés hosszának Phil Laak által felállított rekordját. Az angol ex-katona 120 órát és 20 percet játszott egyfolytában, nyereményével egy jótékonysági alapítványt támogatott.

 

Az előző rekorder, Phil Laak 2010. júniusában a las vegas-i Bellagio-ban 115 órán keresztül játszott folyamatosan, és egészen mostanáig ő tartotta ezzel a „Leghosszabb Maratoni Pókerjáték” Guinness Rekordját. Az új rekord, melyet Denson a Manchester-ben lévő G Casino-ban állított fel, ennél több, mint öt órával hosszabb.

 

A szabályok meglehetősen egyszerűek. A játékosnak folyamatosan kell játszania, azonban minden órában tarthat egy ötperces szünetet. Ezeket az ötperces szüneteket lehet halmozni, tehát ha nem veszi ki minden órában, akkor utána egyben pihenhet egy nagyobbat. A rekord szempontjából mindegy, hogy keres-e a játékos a játszma végén, vagy sem. Laak annó 6.766 dollárral állt fel az asztaltól.

Egy olyan szabály van, ami különösen megnehezíti a rekorddöntési kísérletet: az asztalnál ülő többi játékos nem játszhat egyszerre négy óránál többet. „Az egyik legnagyobb kihívás az lesz, hogy elég embert találjunk, hogy játsszon velem.” mondta Denson a rekorddöntési kísérlet bejelentésekor. „Minél több játékosra van szükségünk, különösen a hajnali órákban.”

Ugyan könnyűnek tűnik, hogy valaki öt napig a pókerasztalnál üljön és játsszon, azért ez elég nehéz feladat. Mikor Laak 2010-ben beállította a jelenlegi rekordot, egy orvos folyamatosan monitorozta, hogy biztosak legyenek benne, hogy semmilyen módon nem kerül veszélybe az egészsége. Későbbi interjúiban Laak beismerte, hogy ahogy egyre jobban fáradt, egyre többet hallucinált, és az öt nap alatt több, mint 2 kilót fogyott.

 

“Úgy készültem fel, hogy öt héten át folyamatosan csökkentettem az alvással töltött időt, és végül már csak kevesebb, mint három órát aludtam. Ez nagyon sokat segített.” mondta Denson a rekorddöntés után.

„Számítottam arra, hogy lesznek mellékhatásai. Phil Laak azt mesélte a rekorddöntése után, hogy vizulis hallucinációi voltak, de én kicsit más tapasztaltam, nekem akusztikai hallucinációim voltak. Egy ponton biztos voltam benne, hogy kisgyerekek nevetését hallom és azt gondoltam, hogy az asztalhoz közelálló nyerőgépek között játszanak.” mondta. 

 

Az új rekordot még nem fogadta el a Guinness Rekordok Könyve, de a videofelvételt és a papírokat már benyújtották, az elbírálás folyamatban van.

Denson megpróbált kapcsolatban lépni az előző világrekorderrel is, de még nem kapott tőle semmiféle választ.

A rekordkísérlettel Denson a Help For Heroes nevű, sérült brit katonákat támogató alapítványt szándékozott támogatni, nekik ajánlja fel a 850 fontnyi nyereményét.

 
 
Címkék: póker,