Megbírságolták a kaszinózó buddhista szerzeteseket

2012-08-14
A dél-koreai bíróság illegális szerencsejátékban való részvétel miatt pénzbüntetésre ítélte azokat a buddhista szerzeteseket, akikről még májusban jelent meg egy botrányos videofelvétel.

 

Az ország legnagyobb buddhista szervezetének, a Jogye rendnek a hat vezetőjét rejtett kamerával vették videóra egy tóparti luxushotelben, amint isznak, dohányoznak és nagy tétben kártyáznak egyik rendtársuk halotti torán. A 13 órás pókerjátszma és tivornya során 180 millió forintnyi összeg volt a tét. 

 

 

Dél-Koreában csakis kaszinókban engedélyezett a szerencsejáték, szerzetesek esetében pedig természetesen még ott is tilos, hiszen nekik önmegtartóztatóan kell élniük.

 

A  szöuli központi kerületi bíróság múlt hét végén fejenként két millió won (nagyságrendileg 400 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte a szerzeteseket.

“A bíróság azért csak pénzbüntetést szabott ki, mert a szerzetesek bűnbánást mutattak azért, amit tettek.” mondta a bíróság szóvivője az AFP-nek.

A filmfelvételt készítő szerzetest és a kamera beállításában segédkező mérnököt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mert betörtek a hotelszobába, és kárt okoztak ott a kamera felszerelése közben.

 

Címkék: póker,