Még nem lottóznak a trafikosok

2013-06-05
Eddig mindössze kétszáz trafikos adott be kérelmet a Szerencsejáték Zrt.-hez, hogy a trafiktörvény értelmében sorsjegyet és lottószelvényt is árusíthasson, egyelőre senki sem kapott engedélyt.

 

Még csak kétszáz trafikos adott be kérelmet a Szerencsejáték Zrt.-hez, hogy a trafiktörvény értelmében sorsjegyet és lottószelvényt is árusíthasson július 1-jétől nyíló nemzeti dohányboltjában – írja a Nol.hu. Szerződést még senki sem kötött, egyelőre még csak a jelentkezők nyilvántartásba vétele folyik.

  

A lapnak a Szerencsejáték Zrt.-nél elmondták: a nemzeti dohányboltokban való szerencsejáték-értékesítésre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a cég bármely más partnerére. A csatlakozási kérelmek elbírálásakor megvizsgálják például az üzlet elhelyezkedését, azt, hogy ott mekkora forgalom várható, illetve milyen messze van a már működő, szerencsejáték-értékesítő partnerektől. A jelentkezőknek biztonsági átvilágításon is át kell esniük, és le kell tenniük egy vizsgát ahhoz, hogy kezelhessék az állami szerencsejáték társaság által ingyen biztosított online-terminált. Végül az értékesítési szerződés megkötéséhez a jelentkezőknek le kell tenniük egy, a forgalomtól függően akár több százezer forintos óvadékot is - írta a lap.

 

Múlt heti cikkünkben írtuk, hogy azoknak a trafikosoknak, akiknek "hirtelen szakadt nyakukba" akár öt trafik üzemeltetése, meglehetősen elfoglaltak mostanában. A februári pályázatbeadáskor nem volt előírva, hogy üzlethelyiséggel, vagy céggel rendelkezzenek, elég volt a szándékot kinyilvánítani, hogy nyertes pályázat esetén mindez meglesz időre, mégpedig július 1-re, hiszen valószínűleg a legtöbb pályázó vállalta, hogy kinyitja üzletét addigra.

 

Április 23, tehát a pályázati eredmények kihirdetése óta rengeteg teendője van tehát a nyerteseknek. Sokan most fogtak cégalapításba, üzlethelyiség keresésbe, alkalmazottak verbuválásába, bútorgyártók, kisiparosok keresésébe, nem csoda, hogy a NAV engedélyeket is az utolsó pillanatban sikerült csak beadni.

 

Ezután jön majd a szerződéskötés a dohánygyártókkal, alkalmazottakkal, más beszállítókkal. Nem csoda hát, hogy a Szerencsejáték Zrt-vel való szerződéskötést sokan későbbre halasztják. Elvégre lottózó nélkül is meg lehet nyitni, és a kezdeti bevételi eredmények ismeretében eldönteni, hogy szükséges-e a sorsjegyárusítás az adott helyen. Előfordulhat az is, hogy a több millió forint kiadással járó trafikalapítás után egyelőre nincs pénz az óvadék letételére a Szerencsejáték Zrt felé.