Még mindig nem jelentkezett a 3 milliárdos Ötöslottó nyertese

2014-04-18
Már egy hónap eltelt, és még mindig nem jelentkezett minden idők ötödik legnagyobb magyar lottónyereményének gazdája.

 

A március 15-i Ötöslottó sorsoláson egyetlen nyertes szelvényt találtak, melynek gazdája 3 milliárd 54 millió forintos összegnek örülhet(ne). A Bors információi szerint azonban még senki sem jelentkezett az összegért a Szerencsejáték Zrt-nél. 

A Fortunawebnek annyit sikerült kiderítenie a titokzatos nyertesről, hogy Dorogon, a Bécsi utcában adta fel a szerencsét hozó szelvényt. 

 

A Szerencsejáték Zrt játékszabályzata szerint a nyertesnek a húzást követő 90. napig, tehát legkésőbb június 12-ig kell jelentkeznie egy, kimondottan erre a célra fenntartott telefonszámon (06-20/933-0630).

 

Hogy vajon miért nem jelentkezett eddig a nyertes? Nos, ennek számos oka lehet. Elképzelhető, hogy egyszerűen kidobták, vagy elvesztették a szelvényt, mint ahogyan egy amerikai nyertes is tette nemrégiben, aki 276 millió forintnyi összegnek mondhatott búcsút. 

És hogy van-e remény arra, hogy a Szerencsejáték Zrt kifizeti a nyereményt, ha nem tudjuk prezentálni a szelvényt? Igazság szerint sajnos nem sok, úgyhogy ebben az esetben mindeképp érdemes  felforgatni a házat, átnézni a zsebeket és táskákat, hátha mégis meglesz az a szelvény…

 

De az is lehet, hogy a nyertes egyszerűen csak elfeledkezett róla, és nem is gondolja, hogy egy óriási értékű szelvényen üldögél. Ha valaki Dorogon adott fel az utóbbi időben lottót, jó, ha nekiáll takarítani, mert az utóbbi időben ez többször kifizetődőnek bizonyult. 

 

Az sem kizárt, hogy az újdonsült milliárdos attól fél, hogy őt is utoléri a nagy nyerteseket üldöző átok, és neki is rosszra fordul az élete, ha felveszi a hatalmas összeget. Ha tényleg ez az oka, azt javasoljuk, azért többször is gondolja át, mielőtt valóban lemond a nyereményről, hiszen megfontoltan, józanul is lehet  élni ekkora összeggel, erre is van számos példa.

 

Magyarországon eddig egyébként egy 430 millió forintos jackpot volt a legnagyobb, melyért senki sem jelentkezett, de a kilencvenes években egy 138 milliós, 2000-ben pedig egy 225 milliós telitalálat is bennmaradt a Szerencsejáték Zrt-nél. „A kisebb összegekről esetenként megfeledkeznek a játékosok, de az át sem vett nagy nyeremény meglehetősen ritka” – tudta meg a Bors Szerencsejáték Zrt.-től.

Ennek ellenére 2011-ben 1,1 milliárd, 2012-ben pedig 1,4 milliárd forintért nem jelentkeztek a magyar játékosok. Ezeket az összegeket a Szerencsejáték Zrt vagy valamilyen akció keretében visszajuttatja a játékosoknak, vagy a jackpot felhizlalására használja fel, esetleg játékadó formájában befizeti az államkasszába.

 

Legutóbb egyébként tavaly szeptemberben nyert valaki a most gazdáját kereső jackpothoz hasonló összeget (3 milliárd 87 millió forintot) az Ötösön: akkor alig pár nap után jelentkezett is a nyereményéért, ahogy azt általában a legtöbb nyertes teszi.