Még mindig Black Caviar a világ legjobb versenylova

2013-08-09
Bár már visszavonult, még mindig Black Caviar a 2012. december 1. és 2013. augusztus 4. közötti időszak elsőszámú versenylova.

 

A nemrégiben visszavonult ausztrál csodakanca áll a legújabb Longines World’s Best Racehorse Rankings (a világ legjobb versenylovainak listája) élén, melyet a 2012. december 1. és 2013. augusztus 4. közötti időszak alapján állítottak fel.

 

130-as pontszámával “Nelly” épphogy csak megelőzte a 2012 amerikai Év Lova díjazott Wise Dan-t (129).

A német tréningben álló négyéves Novellist (128) áll az európai lista élén, aki kiváló teljesítményt nyújtott a King George VI and Queen Elizabeth Stakes-ben az Ascot-on, ahol a Dubai Duty Free Irish Derby győztes Trading Leather-t (120) verte öt hosszal. Az európai listán második helyen Toronado (126), harmadik helyen pedig Dawn Approach (125) áll.

Európa legjobb kancája Moonligth Cloud (121), akit világszinten is csak Black Caviar előz meg. Szintén 121 pontja van Royal Delta-nak, aki idén zsinórban másodszor nyerte a Delaware Handicap-et (G1).

Az észak-amerikai listán Todd Pletcher tanítványa, Verrazano (121) áll az élen, aki a Kentucky Derby-n ugyan kiábrándítóan szerepelt, azonban utána a William Hill Haskell Invitational-ban (G1) alázta az ellenfeleit. Ugyanígy 121 pontja van a Kentucky Derby bajnokának, Orb-nak, és ezzel ő a legjobb amerikai hároméves.

 

A teljes lista – melyet a Longines World’s Best Racehorse Rankings-t a World Rankings Supervisory Committee (Világranglista Felügyelő Bizottság) állítja össze és a Lóverseny Hatóságok Nemzetközi Szövetsége (IFHA) teszi közzé – itt tekinthető meg.

  

Címkék: lóverseny,