McEvoy ül Sepoy és Helmet nyergébe Dubaiban

2012-02-08
Kerrin McEvoy nagy reményekkel várja a márciusi Dubai World Cup-ot, mivel Mohammed sejk úgy döntött, hogy ő ülhet Sepoy és Helmet nyergébe.


McEvoy november vége óta várta reménykedve a döntést, mikor kiderült, hogy a két mén tagja lesz Mohammed sejk Godolphin csapatának a március 31-i Dubai World Cup-on.


A zsokéra 2002-ben figyelt fel a sejk és csapata, miután egy nap négy futamon győzedelmeskedett, köztük a Group 1 Dubai Racing Club Cup-on Caulfield-ben. Ez tette lehetővé, hogy 2002-ben a Godolphin csapat Beekeeper-e nyergébe ülhetett a Melbourne Cup-on. 2004-től 2008-ig McEvoy a Godolphin team második számú zsokéja volt Frankie Dettori mögött, majd hazatért Ausztráliába, és Mohammed sejk Darley team-jének állandó zsokéja lett.

A 31 éves McEvoy ült Sepoy nyergében a mén mind a négy Group 1 győzelme során, és Helmet három Group 1 sikerének is részese volt.


A Godolphin csapat megerősítette, hogy McEvoy fogja lovagolni Sepoy-t az 1200 méteres, tapetán rendezett Group 1 Dubai Golden Shaheen futamon, valamint Helmet-et az 1900 méteres UAE Derby-n.

McEvoy már öt World Cup találkozón lovagolt, de a 2012-es lesz az első, amin részt vesz 2008 óta, és az első olyan, amit a meydan-i létesítményben rendeznek.


Helmet legközelebb szombaton indul a CS Hayes Stakes (1400m)-en Flemington-ban, Sepoy pedig egy héttel később az Oakleigh Plate-en (1100m) Caulfield-ben.


Címkék: lóverseny,