Mától csak a lottózókban lehet Tippmixelni

2013-06-10
Megszűnik az online és SMS értékesítés

 

Szó volt róla, hogy megszüntetik, de nem gondoltuk, hogy ilyen hamar. Gondban lehetnek azok, akik ódzkodnak a Szerencsejáték Zrt. új sporfogadás oldalának, a Tippmixpro-nak a kipróbálásától. Megszűnik ugyanis a Tippmix online és SMS útján való értékesítése, a Tippmixpro-n való játékhoz pedig minden személyes adatot meg kell adni, többet, mint a régi online Tippmixnél.

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Tippmix forgalmának csak kis százalékát adták az online fogadók. A 2011-es évben az Szrt. forgalmának mindössze 2,7 százalékát adták az "interaktív" fogadók, tehát akik online, SMS-ben vagy ATM-nél fogadtak. Ez persze az összes forgalomra, tehát a lottókra is vonatkozik, elképzelhető, hogy ennél nagyobb arányban tippmixeltek online, de arányuk biztosan nem volt számottevő. 

 

Az offline Tippmix egyik nagy vonzereje, hogy névtelenül lehet játszani, természetesen egészen addig, amíg valaki nyereményigazolást nem kér 200 ezer Ft feletti nyereményéről. A másik, hogy azok is játszhatják, akiknek nincs otthon számítógépe, vagy nem értenek annyira hozzá, esetleg félnek az online fizetéstől.

 

Most tehát az a kérdés, hogy akik eddig online tippmixeltek, és nem szeretnének áttérni a Tippmixpro-ra, azok külföldi oldalakhoz mennek-e, vagy offline fogják tippjeiket leadni, esetleg feladják elveiket, és beregisztrálnak az új magyar sporfogadási oldalra.