Massachusetts is legalizálná az online pókert

2013-04-19
A javaslat szerint 10 millió dollár lenne a liszenszdíj, és az első két évben nem kellene adózni. Az élő kaszinók felé is nyitnának.

 

18 törvényalkotó támogatja a tervezetet, amely szerint a 10 millió dolláros liszenszdíjat annak odaítélése után 30 napon belül kellene megfizetni. Az első két évben az adómentesség a liszenszdíj mértékéig, 10 millió dollárig terjedne, ám az adó mértékét még nem határozták meg. Mindez csak az online pókerre lenne érvényes, más szerencsejátékokra nem.

 

A törvénymódosítási javaslat két hónappal azután született, hogy napvilágot láttak olyan elképzelések, miszerint a Massachusetts Állami Lottó internetes póker oldalt szeretne üzemeltetni.

 

A jogászok rámutatnak, hogy Massachusetts polgárai jelenleg olyan engedély nélküli weboldalakat használnak, amelyek nem biztonságosak, engedéllyel nem rendelkeznek. A szabályozás kiiktatná ezt a jogbizonytalanságot, munkahelyeket teremtene, és nem utolsó sorban bevételt jelentene az államnak.

 

Massachusetts állam jelenleg élő kaszinóval sem rendelkezik, a jelenlegi törvényjavaslat azonban erre is lehetőséget teremtene, szám szerint három földi kaszinó alapítását engedélyeznék. Ezek valószínűleg 2016 előtt nem fogadhatnak játékosokat,de már hamarabb elkezdhetnének online üzemelni, akár már 2014-ben is - szól az optimista előrejelzés.

 

Kitételeket is tartalmaz az iromány, miszerint azok a cégek, akik a 2006-os UIGEA törvénnyel összetűzésbe kerültek, nem folyamodhatnak liszenszengedélyért.

 

A tervek szerint ezek az online pókerszobák még csak az államon belül működnének, de nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy később államközi egyezményekbe beléphessenek póker ügyben. Az állam lakossága 6,5 millió fő, háromszorosa Nevadáénak. Szakértők egyelőre kérdéses, hogy ennyi ember "el tud-e tartani" online pókercégeket.

 

Mint korábban megírtuk, Nevada, Delaware és New Jersey már idén indulna online póker és szerencsejátékos oldalaival. Iparági szakértők szerint még jó pr állam fog csatlakozni 2014-ig az online póker közösségbe, melynek akár Massachusetts is tagja lehet.