Martinek: A lovak lesznek a legnagyobb ellenfelek az Ügetőszilveszteren

Lovas hasonlattal élve 2011-ben is a végén csattan az ostor a magyar lóversenyzésben: szilveszter napján rendezik meg a Kincsem Parkban az év hagyományosan leglátogatottabb versenyét, az Ügetőszilvesztert, amelytől nyolc-tízezer fős nézőszám mellett a fogadásokból 15-16 millió forintos bevételt várnak a szervezők.

 

„A nézőszám mindig erősen időjárásfüggő, így nyolc-tízezer nézőt várunk, kedvező idő esetén ez a szám akár tízezer fölé is emelkedhet” – jelentette ki Pécsi István marketing igazgató, aki elmondta azt is, hogy a fogadásokból tavaly 15,7 millió forgalmat könyvelhettek el, s ez alapján idén is 15-16 millióra számítanak, míg a futamok legjobbjai között összesen három-négymillió forint pénzdíjat osztanak szét.

 

Az Ügetőszilveszteren tíz futamot rendeznek, köztük a Zenthe Ferenc- és a Bubik István Emlékdíjat, amelyeken ezúttal is számos híresség – színészek, humoristák és sportolók  – is rajthoz áll. A mezőnyben ott lesz többek között a kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, Martinek János is, aki eddig szinte minden Ügetőszilveszteren részt vett, sőt, kétszer nyert is. 

 

Forrás: Kincsem Park

 

„Tavaly nem sokkal előztem meg Fábry Sándort, de most mégsem őt tartom a legnagyobb ellenfelemnek, hanem a lovakat. Sok múlik ugyanis azon, milyen lesz a lóállomány, mert az állandóan változik, s persze a legdöntőbb az lehet, hogy milyen ló jut nekem” – jelentette ki Martinek, aki szerint a nyerő taktika az, hogy ő alkalmazkodjon a lovához, ne pedig fordítva.

 

Még mindig az öttusázóknál maradva, elindul a versenyen Balogh Gábor, az athéni olimpia ezüstérmese is, akit mostanság inkább miniszterelnöki sporttanácsadóként ismer a közvélemény.

 

„Eddig háromszor, vagy négyszer vettem részt az Ügetőszilveszteren, de emlékezetesebb eredményt nem sikerült elérnem. Most már itt lenne az ideje valami maradandót alkotni, bízom benne, hogy olyan lovat kapok majd a szervezőktől, amellyel dobogóra tudok kerülni” – fogalmazott Balogh, akinek munkája mellett mostanság nem sok ideje jut a lovaglásra, de úgy tervezi, hogy a két ünnep között azért egyszer mindenképpen kimegy edzeni a szilveszteri fellépés előtt.

 

Az Ügetőszilveszteren még olyan hírességek, mai szóhasználattal élve celebek állnak még rajthoz, mint Kőbán Rita, a szerencsekerekes Brunner Márta, Nyilasi Bálint, az Operettszínház tavaly szintén futamot nyert musicalszínésze, Mészáros András Zsolt, a Csillag születikből megismert dadogós rapper, Mc Gyufa, vagy a már említett Fábry Sándor, bár az ő szereplése egy kisebb sérülés miatt még bizonytalan. 

 

A hagyományoknak megfelelően a december 31-i Kincsem Park-i esemény keretében díjazzák az év legeredményesebb versenylovait is, a jó hangulatról pedig Lagzi Lajcsi és zenekara fog gondoskodni.