Máris jelentkezett az egyik MegaMillions nyertes

2013-12-19
Az 56 éves georgiai hölgy csupán egy lottót vett, és azon a családtagok születésnapjait, valamint a szerencseszámát, a 7-est jelölte be. Ezzel a szelvénnyel nyerte meg a lottótörténelem második legnagyobb jackpotjának felét!

 

Korábbi cikkünkben már részleteztük, hogy ez a 636 millió dolláros jackpot (illetve annak a fele) azért igencsak meg fog fogyatkozni abban az esetben, ha a nyertes nem életjáradékban, hanem készpénzben veszi fel a nyereményt. A nyertesek többsége mégis ezt a kifizetési módot választja, és így tett a mostani egyik nyertes, Ira Curry is, így az adók levonása után 120 millió dollárt (26 milliárd forintot) utalnak át a számlájára.

 

A bronxi származású hölgy - aki jelenleg George államban, Stone Mountainban él, és egy biztosító társaságnál dolgozik kockázatelemzőként - a sorsolást követő reggelen tudta meg, hogy nyert. A rádióban hallotta, hogy a MegaBall a 7-es lett, pont az, amit ő is bejelölt, így felhívta a lányát, aki beolvasta a telefonba a többi számot is. Ekkor derült ki, hogy mindegyiket eltalálta (8, 14, 17, 20, 30 + 7).

 

Ira Curry egy korábbi fotón (fotó: Facebook)

 

Nem sokat hezitált, hogy mitévő legyen, 11 órakor, tehát alig 12 órával a sorsolás után már a lottótársaságnál volt, hogy jelezze nyereményigényét. Testvéreit talán jobban sokkolta a nyeremény, illetve az, hogy a figyelem középpontjába kerültek,mint magát a nyertest, ők már azon gondolkoznak, hogy elköltöznek a biztonságáról nem túl híres Bronxból. „Örülünk, de nézzék meg, hol élünk” – mutatott Brenda Baker. „Az életünk veszélyben van itt. Boldogság, öröm, amit érzünk, de meg kell védenünk magunkat.”

 

Publikus adatbázisokból már azt is kiderítette az amerikai média, hogy a szerencsés nyertes, és férje, a 74 éves Talmer Curry 1994-ben csődöt jelentett, ami lehetővé tette számukra, hogy 3-5 év alatt fizessék vissza tartozásukat a hitelezőnek.

 

A nyeremény átvételét követő sajtótájékoztatón - ahol Curry nem jelent meg – a lottótársaság igazgatója, Debbie Alford elmondta, hogy a nyertes még nem döntötte el, hogy mire költi a nyereményt. 

 

A másik nyertes szelvény - melyet Kaliforniában, San Joséban vásároltak -  tulajdonosa még nem jelentkezett, amire végülis ráér, mert egy éve van, hogy jelezze nyereményigényét a lottótársaságnál. Az ezt a szelvényt értékesítő kis bolt tulajdonosa már biztosan jól járt, mert a kaliforniai lottótársaság szabályai értelmében ő 1 millió dolláros prémiumot kap – nem így a georgiai lottózós, mert az ottani társaságnál nincs ilyen bónuszjuttatás.

 
A kaliforniai lottózó tulajdonosa 1 millió dolláros bónusznak örülhet...  
 
 
... a georgiaié viszont egy fillért sem kap