Már tesztelik az új hivatalos magyar sportfogadási oldalt

2012-04-25
Elkészült a Szerencsejáték Zrt. új sportfogadási oldala, s már folyik a felület belső tesztelése. Rákérdeztünk, de arra egyelőre nem kaptunk konkrét választ, hogy a megújított oldal mikor lesz elérhető a nagyközönség számára. A társaság mindenesetre azt ígéri, hogy megvárja vele a teljes körű tesztelés lezárultát, valamint a szükséges hatósági engedélyek beszerzését.

 

„Nem szeretnénk elsietni a piacra lépést, hiszen olyan szolgáltatásokat, termékeket kínálunk majd a fogadóknak, amelyek a magyar törvények és jogszabályok maximális betartása mellett, biztonságos, legális környezetben teszik lehetővé a sportfogadást” – olvasható a cég honlapunknak megküldött tájékoztatójában. 

 

A társaság hangsúlyozza: időt kívánnak szánni arra, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya jóváhagyja az oldal indítását, és az indításig teljes körű teszteléseket fognak végezni a leendő szolgáltatásokon. A cég szerint ez a döntés a játékosok védelmében született, mert az a cél, hogy a játékokat és a nyeremény-kifizetéseket is maximálisan megbízható és legális környezetben kínálják majd.  (Szép dolog, hogy a Szerencsejáték Zrt ennyire szívén viseli a játékosok védelmét, de azért kíváncsiak lennénk, hogy a  Felügyelet engedélye nélkül hogyan tudtak volna elindulni az új portállal.)

 

Az új oldal az ígéretek alapján szolgáltatásaiban és a kínált fogadási lehetőségek számában is kiemelkedő változást hoz majd a Szerencsejáték Zrt. eddigi fogadásaihoz képest. Így az oddsok, a fogadások száma, az élő fogadások lehetősége és a nyújtott játékélmény tekintetében sem marad majd el a konkurens szolgáltatók kínálatától – állítja a társaság. 

 

A megújított felületen a fogadásra felkínálható események számát tekintve nem lesz technikai korlát, tehát az adott időszak eseménykínálatától függ majd, milyen lehetőségeket kínál a magyar állami játékszervező. Ez a szám egyébként egy adott napon belül is változhat. „A fogadási ajánlat összeállítása során továbbra is a felelős fogadásszervezés elveit kívánja követni a Szerencsejáték Zrt., ezzel is segítve a sport, illetve a sportfogadás tisztaságának megőrzését” – áll a tájékoztatóban. (A cég „Az életét Ön rendezi” reklámkampánya egyébként véleményünk szerint nehezen összeegyeztethető a felelős játékszervezés azon elvével, hogy a szervező nem állíthatja azt, hogy az általa kínált játék segítségével megoldódik a játékos élete.)

 

A társaság azt ígéri, hogy továbbra is kizárólag a végeredmény szempontjából releváns eseményeket fog fogadásra felkínálni. A visszaélések elkerülése érdekében, ahogy azt eddig is tették, kockázati szempontból rangsorolni fogják a meccseket, illetve a különböző eseménysorozatokat. 

Kiemelt sportesemények, illetve sorozatok esetében a következő élő fogadási lehetőségeket kínálják majd fel: a gólok száma, melyik csapat szerez gólt, lesz-e tizenegyes vagy szöglet, ki szerzi az első/következő/utolsó gólt, mi lesz a az 1. illetve 2. félidő eredménye, melyik csapat szerzi a következő gólt, melyik csapat kapja a következő piros vagy sárga lapot. 

 

A cég a legalacsonyabb kategóriájú meccsek esetében kizárólag a pontos végeredményre nyújt majd fogadási lehetőséget. Végül a társaság a közleményében megjegyzi, hogy az új oldal indulásával párhuzamosan a www.tippmax.hu oldal meg fog szűnni.