Már megint Simicska, már megint a Szerencsejáték Zrt

Nemrégiben az atlatszo.hu portál, most pedig a hvg.hu járt utána a Szerencsejáték Zrt és Simicska szövevényes ügyeinek, melyből az derül ki, hogy Simicska-közeli cégeknél landoltak az állami társaságoktól származó milliók.

A Mahir-cégbirodalmon és a Nemzeti Vágta reklámügyeiben egy MVM-leány megbízásából is szerepet kapó reklámügynökségen folytak át Simicska köreihez a Szerencsejáték Zrt.-nek az idei rendezvényhez kapcsolódó megrendelései. A hirdetést vásárlók igazán nem fukarkodtak, összehasonlításunk szerint bannert például a piaci ár kétszereséért sikerült vásárolni a vagta.hu oldalon. – írja cikkében a hvg.hu.

Olyan vállalattal is szerződött a Szerencsejáték Zrt. a Nemzeti Vágta szervezőjével kötött szerződések teljesítéséhez, amely a Simicska Lajos, fideszes gazdasági háttéremberként ismert médiavállalkozóhoz köthető Mahir-csoporthoz tartozik. Az állami vállalat más, szintén a lovas rendezvényhez kapcsolódó médiavásárlásai a Vivaki Hungary Kft.-n keresztül futottak be részben ismét csak Simicskához fűződő cégekhez - derült ki azokból a szerződésekből, amelyeket a hvg.hu a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény alapján kért el és kapott meg a Szerencsejáték Zrt.-től.

A  teljes cikk a hvg.hu oldalán olvasható: