Már csak egy hónapig igényelhető liszensz Angliában

2014-08-06
A brit szerencsejáték hatóság (UKGC) figyelmeztető üzenetet küldött a nemzetközi szerencsejáték szolgáltatóknak, mely arra emlékeztet, hogy a liszenszigénylési határidő 2014. szeptember 16-án lejár.

 

A parlament által május 9-én elfogadott új szerencsejáték törvény értelmében azoknak az online szerencsejáték szolgáltatóknak, akik jelenleg tengerentúli liszensszel rendelkeznek, és brit állampolgárokat is kiszolgálnak, szerencsejáték engedélyt kell igényelniük az Egyesült Királyságban, és a brit játékosok utáni profit 15 százalékát be kell fizetniük adóként a brit államkincstárba. 

 

A UKGC által kiküldött figyelmeztető üzenet szerint azoknak a szolgáltatóknak, akik szeptember 16-ig beadják igénylésüket, garantálják a folyamatos szolgáltatás lehetőségét, még akkor is, ha a hivatal nem tudja elbírálni kérelmüket október 1-ig (mikortól a jogszabály életbe lép). 

 

Jelenleg a brit játékosokat kiszolgáló vállalatok csupán 15%-át felügyeli a brit szerencsejáték hatóság, 85%-uk offshore adóparadicsomokból működik.