Manchester United - Newcastle United: Vajon mi lesz Friend ajándéka?

2019-12-26
A Premier League-ben a Boxing Day következik, elérkeztünk a bajnokság feléhez. Ki gondolta volna azt, hogy Kevin Friend játékvezető december 26-án még elmondhatja magáról, hogy nem ítélt büntetőt a PL-ben a 2019/20-as idényben. Márpedig ez a helyzet, bármilyen fura is.

Manchester United - Newcastle United

Online sportfogadás tipp: Lesz büntető a meccsen

Unibet odds: 3.20

Kezdés:  2019.12.26. 18:30

 

Sok érdekességet hozott a 2019/20-as fél-szezon, de megszokhattuk, hogy mindig vannak alul -és túlteljesítők. Nos, a Manchester United egyértelműen alulteljesít, legalábbis a szurkolóik szerint biztos. Közben pedig simán benne van, hogy ez a keret erre képes, stabil középcsapat, nem több.

A Newcastle-től viszont szép a 9. hely, ezt tuti aláírnák a Szarkák szurkolói de talán a vezetői is. Annyira közel vannak egymáshoz ott a középmezőnyben a csapatok, hogy egy-két hét alatt onnan a 9 helyről le lehet zuhanni a kieső-zóna környékére, de egy-két jó meccsel az EL-indulást is meg lehet célozni. Nos, a Szarkák talán túl jók a kieséshez, és túl gyengék az EL-hez, de a biztos bennmaradás azért reálisnak tűnik.

Az előző fordulóban végre meglőtte első gólját Almirón, amely egyből 3 pontot ért, a kis paraguayi úgy örült, mintha vb döntőt nyert volna csapata, vagy legalábbis BL-t. Átszakadt a gát, mindenki örült neki, igazi eufórikus pillanat volt. Steve Bruce csapata októberben már vendégül látta a Man. Unitedet,  és 1-0-ra legyőzte. Most is valami hasonló lehet a cél.

Érdekesség, hogy ezt a találkozót most a Boxing Day-en Kevin Friend vezeti, aki ebben a szezonban 12 élvonalbeli bajnokit vezetett, és még nem ítélt büntetőt! Azért is fura ez, mert ebben az idényben működik a VAR, és azért is, mert az előző idényben meccsenként átlagban 0,3 büntetőt ítélt meg, azaz sarkítva minden 3. meccsére jutott egy 11-es.

Szintén érdekesség, hogy lement a fél szezon, és a Newcastle még nem lőhetett 11-est. Közben a Man. United idén (is) élen áll a javára megítélt büntetőket tekintve. A Szarkákra viszont az is igaz, hogy nem ítéltek javukra penaltyt, de ellenük sem. Magyarul ebben az idényben Newcastle meccsen még nem volt büntető, és Kevin Frien által vezetett meccsen sem. Közben a Manchester United javára ítélnek a legtöbb 11-est a játékvezetők.

A mi tippünk, hogy Karácsony alkalmával jön a meglepetés, és Friend spori megajándékoz minket egy büntetővel. Erre 3.20-as a szorzó az unibeten, az igazi pedig az lenne, ha a Newcastle javára ítélné. Bár akármelyik csapat javára ítéli, Newcastle-meccsen ebben az idényben mindenképp az első 11-es lesz. Ilyen szorzó mellett fogadható opció, előbb-utóbb Friend is a meszes pontra mutat, és reméljük hogy inkább előbb!

Friend játékvezető ebben a szezonban még egyáltalán nem ítélt büntetőt, sem az élvonalban, sem a Championshipben, sem a Ligakupában. Legutóbb még év 'elején', január 27-én fújt be büntetőt, azóta nihil. Ideje újra elkezdeni!

Címkék: sportfogadás, tipp,