Mallorca - Levante: Bennmaradásért küzdenek a szigetlakók

2020-07-09
A Mallorca a bennmaradásért küzd, a Levante pedig tét nélkül játszat a hátra lévő meccseken. Mindkét együttes meccsein gyakori a gól, mi mást húznánk, mint overt?!

Mallorca - Levante

LaLiga - 35. forduló

 

Online sportfogadás tipp:  Kapura tartó lövések száma 8,5 felett

22Bet odds: 1,87

Kezdés:  2020.07.09. 19:30

 

 

A Mallorca küzd, mint malac a jégen. A bennmaradás a cél, ehhez minél több pontot kell összekaparni, jelenleg 6 pont a távolság a legjobb bennmaradóhoz képest. Viszont a Mallorcában azért érezni némi tüzet, mindent megtesznek a szigetlakók, hogy bennragadjanak valahogy. Nem lehetetlen, hisz a Leganés az Eibarrál játszik, ahol akár mindkét csapat bukhat pontokat egy remivel, az Alavés pedig emberemlékezet óta nem nyert meccset, és nem most fogja elkezdeni a pontgyűjtögetést, hisz a Real Madridhoz utazik.

Kubóékról tudni kell, hogy egészséges focit játszanak, nagyon szemrevaló meccseket játszik a Mallorca, van fantázia a csapatban, viszont a védekezése pocsék. A sporik a legtöbb tizenegyest a Mallorca ellen fújták be, szóval az a fránya védekezés, az nem igazán működik.

Ha védekezés, azt a Levante sem csinálja mesteri fokon. Konkrétan a valenciai csapat kapuját veszik célba legtöbbször az ellenfelek. Aitor kapuja felé meccsenként 15,3-szor küldenek lövést, nem szokott unatkozni. De a Mallorca sem áll sokkal jobban, szintén dobogós helyen van ebben a nem túl hízelgő statisztikai mutatóban. Szóval két csapat találkozik, melyeknek a védelme kellemesen szellőz az overezéshez.

Jó hír, hogy Martiék már tét nélkül gurigáznak, a Levante-játékosok vállát nem nyomja teher. Eddig is kaptak gólokat, most valószínűleg még többet kapnak majd, hisz 'belefér'. Elöl viszont megmarad a kreativitás, nincsenek gátak, ez pedig gólokat eredményezhet, mert akad jópár gólerős játékos a valenciaiaknál, emiatt is maradtak benn csont nélkül.

A Mallorca a lőtt gólok terén nem annyira tragikus, viszont ahogy írtuk, a védelem pocsék. A legtöbb gólt kapta a csapat, a 34 forduló alatt bekapott 59 gólt a legrosszabb mutató a ligában. Így sem lehet kijelenteni, hogy tuti a Mallorca búcsúja. Ez hozható meccs, Sevillában nem könnyű nyerni, de a bravúr nem kizárható. Az utolsó két körben pedig két tét nélkül gurigázó csapat, a Granada és az Osasuna lesz az ellenfél, nem kizárt, hogy mindkét meccset behúzzák Kubóék.

A Mallorca legutóbbi hazai meccsén 5-1-re verte a Celtát, arra lehet építeni. Könnyen elképzelhető egy hasonlóan gólgazdag meccs, egyik csapat sem arról híres, hogy jól védekezik, nem is játszanak durván, elöl viszont akadnak kreatív játékosok itt is-ott is.

Őszi meccsük jó kiindulási alap lehet, kevés foult, annál több kaput eltaláló lövés volt. Foultból 23, kaput eltaláló lövésből 13 jött össze. Bár minden meccs ilyen lenne...

Címkék: sportfogadás, tipp,