Májusra tolódott az online szerencsejáték szabályozásának EU elbírálása

2013-04-17
Benyújtották januárban, majd februárban még egyszer ugyanazt.

 

Januárban adtunk hírt róla, hogy Magyarország benyújtotta az online szerencsejáték szabályozás tervezetét az Európai Bizottsághoz notifikációs eljárásra. Egy ilyen eljárásnak az időtartama 3 hónap, ez idő alatt a Bizottság és a tagállamok észrevételeket (megjegyzést, részletes véleményt) tehetnek a benyújtott dokumentummal kapcsolatban.

 

A január 15-én benyújtott tervezet véleményezési határideje elvileg a napokban lett volna, de rossz hír az erre váróknak, hogy azt a folyamatot visszavonták, és 2013 február 8-i dátummal változtatás nélkül újra be lett adva a tervezet, aminél ezúttal már május 13-a véleményezési határidő.

 

Megkerestük a Nemzetgazdasági Minisztérium kommunikációs titkárságát az okok után kutatva, de csak annyi választ kaptunk, hogy a visszavonásnak és az új bejelentésnek kizárólag notifikációs eljárásjogi oka van. Az okok mibenlétét nem kívánták feltárni.

 

Mivel a januárban és a februárban beadott két dokumentum egy aprócska betűben sem tér el egymástól, teljes homály fedi a duplázás okát.

 

Az biztos, hogy Magyarországnak elemi érdeke lenne a szabályozás minél előbbi hatályba emelése, hogy az online oldalakon eljátszott milliárdokból részesülhessen a költségvetés.

Címkék: EU jog, online játék,