Májusban megújul a Tippmix – élőben is lehet majd fogadni!

2015-03-09
Sokan régóta várnak már arra, hogy a Szerencsejáték Zrt modernizáljon valamit az igencsak őskövületnek számító hagyományos Tippmixen. Úgy tűnik, hamarosan eljön a pillanat…

 

A Szerencsejáték Zrt 2013. augusztus 6-án írt alá szerződést az SG Kft-vel "Tippmix Plus és Tippmix Live megrendelés" tárgyában, 229 millió forint értékben, a határozott időre kötött szerződés időtartama 2015. március 29-ig szólt.

 

Az SG Kft a Scientific Games magyarországi leányvállalata, azé a cégé, melynek feladata 2020 végéig a magyarországi lottózói terminálok és azok számítógépes rendszerének biztosítása, üzemeltetése. Ezeken a terminálokon fut végig az összes, lottózókban leadott játék, közöttük a Tippmix is.

 

Mikor megkérdeztük a Szerencsejáték Zrt-t az új szerződés tartalmáról, válaszuk szokás szerint meglehetősen szűkszavú volt: "Az Ön által kért adatok a korábbi szolgáltatói szerződések kiegészítését jelentik, valamint új szolgáltatások bevezetéséhez is lehetőséget teremtenek. A tervezett konkrét szolgáltatások a felhasználók felé irányuló új, a Tippmixet kiegészítő szolgáltatások bevezetésére vonatkoznak. Ez jelenleg Társaságunknál üzleti titkot képez, így a szolgáltatás mibenlétéről nem adhatunk bővebb tájékoztatást."

 

Csak összehasonlításképpen: a GTECH által fejlesztett Tippmixpro 279 millióba került, igaz, már a 105 millió forintos késedelmi kötbér levonása után. Ehhez az összeghez képest igen jelentősnek mondható ez, a Tippmixre költött 229 millió forint.

 

A fejlesztési szándék ugyanakkor érthető, hiszen egyre nagyobb a kereslet a Szerencsejáték Zrt. fogadási típusú játékai iránt, az ebből származó tiszta játékbevétel a 2011-es 44 milliárdról 2013-ra 73 milliárdra nőtt, és ezzel meghaladta az Ötöslottó forgalmát, amire még sosem volt példa a cég történetében. 

 

A Szerencsejáték Zrt-nek ezidáig sikerült teljes titokban tartania a fejlesztések mibenlétét, és még egy hónapja is csak abból lehetett sejteni az indulás közelségét, hogy a vállalat honlapján számos, fogadással kapcsolatos munkalehetőséget hirdettek. Tartalommenedzser, oddsmester, oddsellenőr, fejlesztő projektmenedzser munkatársakat kerestek „az új sportfogadási rendszerükhöz” sportfogadási területre. 

 

A napokban a cég YouTube csatornájára felkerült, majd onnan ma reggel rejtélyes okokból eltávolított videóban Koppány Gergely, a Szerencsejáték Zrt kereskedelmi és játékszervezési igazgatóhelyettese beszélt a megújuló játékról. Ebből megtudhattuk, hogy jelentősen bővül a fogadási ajánlat, egyidejűleg akár több ezer sporteseményből és fogadási típusból lehet majd válogatni; a fogadási ajánlat folyamatosan változni fog.

 

Lehetőség lesz élőben fogadni, és bevezetik a hosszú távú fogadást is, tehát akár hónapok múlva bekövetkező eseményekre is lehet majd fogadni (pl. ki lesz a világbajnok egy-egy sportágban).

 

A nyeremények rövid időn belül, az eredmények kiértékelését követően azonnal felvehetővé válnak. 

 

Bővül a folyamatosan fogadható sportágak köre. Azok a sportágak és bajnokságok, amelyek eddig csak alkalmanként szerepeltek a Tippmix tétlapon, rendszeresen elérhetők lesznek (amerikai futball, dél-amerikai és ázsiai labdarúgó bajnokságok, másod és harmad osztályú bajnokságok (francia, olasz, magyar, stb.), darts, sakk, téli sportok, technikai sportok, snooker, futsal, baseball stb..)

 

Folyamatosan szerepelnek majd a tétlapon olyan fogadási lehetőségek, amelyek eddig ritkábban voltak elérhetők. A hagyományos Hazai - Döntetlen - Vendég fogadási lehetőségen túl lehet majd fogadni például a mérkőzés győztesére, a félidei eredményre, gólszám típusú eseményekre, hogy mindkét csapat szerez-e gólt, hogy melyik csapat szerez először/utoljára gólt, a hazai/vendég csapat góljainak számára, hogy melyik félidőben lesz több gól, stb. Ezek mellett fogadhatunk majd a nyertes különbségre, és az összpontszámra is, de lesznek hendikep típusú fogadási lehetőségek is. 

 

Emelkedik a kötésszám, akár 20 eseményt is meg lehet majd fogadni kötésben, ebben az esetben minden esemény kimenetelét el kell találni a nyeremény eléréséhez.

 

Több kombinációs típusra lesz lehetőség, és megjelennek a speciális kombinációk is. A fogadónak lehetősége lesz arra, hogy akár 20 különböző fogadási esemény kimenetelét kombinálhassa. 

 

Az egységnyi tét lecsökken 10 forintra, így a nagyobb kombinációkat is ki tudják próbálni a fogadók alacsonyabb összegért. Az egy szelvényen megjátszott minimális tét 200 Ft lesz.

 
Az új típusú Tippmix a hírek szerint májusban debütál a lottózókban...