Majdnem kidobta a milliárdos lottószelvényt a 94 éves férfi

2019-08-06
A légierő veteránjának kezei közül kis híján kicsúszott a hatalmas vagyon.

 

A 94 éves William Bowker gyakran lottózik. Mikor azonban unokája ellenőrizte helyette a lottószelvényeit, véletlenül a Mega Millions nyerőszámokat nézte a Megabucks helyett.

 

Szerencsére a korábban a légierő pilótájaként szolgáló, mindig mindent kétszer ellenőrző Bowker hetedik érzéke működött, és ő is ellenőrizte a lány után a szelvényeket, és ez igencsak kifizetődő döntésnek bizonyult.

 

“Miután az unokám ellenőrizte, később gondoltam, hogy én is megnézem még egyszer, mielőtt kidobnám.” mesélte a lottótársaság embereinek az Oregonban élő öregúr. „Örülök, hogy megtettem. Unokám azt hitte, hogy Mega Millions szelvény, és elkezdte bekarikázni a nyertes számokat a szelvényen. De rossz játékot nézett. Nekem Megabucks szelvényeim voltak. Egyből láttam – BUMMM! Nyertem!” A nyerőszámok a 14-32-41-43-44-47 voltak. “Még láthatja, ahol az unokám bekarikázta a rossz számokat!” mutatta.

 

Miután Bowker megtudta, hogy egy 6,5 millió dollár (1,9 milliárd forint) értékű szelvényt tart a kezében, azonnal összehívott egy családi kupaktanácsot, hogy megbeszéljék, hogy mi legyen a hatalmas összeggel. Végül úgy döntöttek, hogy egy összegben kérje a nyeremény kifizetését, ne pedig életjáradékként, így 3,25 millió dollárt kapott, melyből az adók befizetése után 2,2 milliója (650 millió forintja) maradt. „Mindenem megvan, amire szükségem van, és 94 éves vagyok.” – nyilatkozta minden idők legnagyobb oregoni nyertese. „Ez csodálatos lehetőség arra, hogy segítsek a családomnak.”

 

Egy csapásra milliárdos lehet az a lottójátékos is, aki megnyeri a világ jelenlegi legnagyobb lottófőnyereményét, melyet most meglepő módon nem valamelyik nagy amerikai játék, hanem az olasz Super Enalotto kínálja. A 207,5 millió eurós, tehát úgy 67 milliárd forintos főnyeremény a lottójáték történelmének legnagyobbja.

 

A SuperEnalotto világszerte rendkívül népszerű, elsősorban egyszerű játékformátumának és hatalmas nyereményeinek köszönhetően – nem véletlen, hogy hollywoodi sztár is rendszeresen ezt a lottót választja (például Paris Hilton, Elizabeth Hurley, George Clooney és Madonna).

 

A SuperEnalotto formátuma 6/90, a játékosoknak tehát 6 számot kell kiválasztaniuk az 1-90 számtartományból. Nincs sem halmozódási, sem jackpot korlát, a főnyeremény tehát csillagászati magasságokba is eljuthat (az eddigi legnagyobb 173,8 millió euró volt). Sorsolást hetente háromszor – kedden, csütörtökön és szombaton – tartanak. 

 

A jelenlegi 207,5 millió eurós, azaz 67 milliárd forintos főnyeremény a játék történelmének eddigi legnagyobb jackpotja, ezt az összeget úgy 18 ezer év alatt lehetne megkeresni egy nettó 300 ezres fizetéssel.