Magyarország és Románia közösen rendezi a 2015-ös női kosárlabda Eb-t

2012-11-19
Magyarország nem egyedül, hanem Romániával közösen rendezi meg a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokságot.

 

Az európai szövetség (FIBA Europe) végreható bizottságának szlovéniai ülésén az a döntés született, hogy a magyar házigazdák kérésének engedve Románia csatlakozhat társrendezőként, az Eb-nek otthont adó városokat pedig később teszik közzé.

 

"Újdonság, hogy a 2015-ös Eb-n már húsz csapat szerepel majd, és a több helyszínnel több szurkolót tudunk bevonni, a határon túl várhatóan Temesváron és Nagyváradon lesznek meccsek" - nyilatkozta az MTI-nek hétfőn Sterbenz Tamás, a magyar szövetség főtitkára. "A románok kerestek meg bennünket, így szorosabb sportpolitikai együttműködés valósulhat meg a két ország között, és természetesen a költségek is jobban eloszlanak."

 

A FIBA Europe első alkalommal adta két országnak a rendezés jogát, s ez azt jelenti, hogy Magyarország és Románia válogatottjai rendezőként, selejtezők lejátszása nélkül indulhatnak a kontinensviadalon.

 

Magyarország tavaly december 18-án nyerte el az esemény rendezési jogát. Az eredeti tervek szerint a csoportmérkőzéseket Sopronban és Győrben, a középszakaszt Veszprémben és Szombathelyen, helyosztókat pedig Budapesten bonyolították volna le.

 
Forrás: MTI
 
Címkék: kosárlabda,