Magyar hobbipókeres kaszált Monte-Carlóban

2018-05-07
A káromkodva ünneplő Györgyi Krisztián egy csapásra az internet hőse lett.

 

Egy Németországban élő magyar hobbipókeres egyértelműen ellopta a showt az EPT Monte-Carlo 5.300 eurós nevezési díjú versenyén. A legrangosabb európai versenysorozat monte-carlói eseményén olyan nagyágyúk jutottak a végjátékba, mint Patrik Antonius, Ole Schemion vagy David Peters, azonban a legnagyobb figyelmet kétségtelenül Györgyi Krisztián kapta.

 

Györgyi már a döntőbe sem akárhogy jutott be, az utolsónak felcsapott lap (river card) mentette meg, amit diadalkört futva, önmagát sűrű káromkodással éltetve ünnepelt meg. "B..meg, mi van, mi van, mi van?! Gyuri vagyok a hegyről! Szeretlek, anyukám, b..meg, szeretlek!"– kiabálta, majd megtapsoltatta magát a közönséggel. Az örömködés nem volt véletlen: ez a siker azt jelentette, hogy 1500 forintos befektetéssel már biztosan megvolt a minimum 21 milliója, egy végső győzelemmel pedig akár 220 millióval is távozhatna Monte-Carlóból. 

 

 

A döntőben aztán még a korábbiakra is rátett egy lapáttal: több remek blöff után egy olyan szürreálisan rossz szituációban is sikerrel etette meg ellenfelét, hogy azt a szakértők azonnal a torna történetének klasszikusaként emlegették - írja az Index.hu a PókerAkadémia nyomán.

 

Györgyi Krisztián végül az ötödik helyen esett ki a versenyből, ezzel 185 ezer eurót, azaz 58 millió forintot nyert.

 
Címkék: nyeremény, póker,