Magányos Díj és Orosházi Díj vasárnap a Kincsem Parkban

2013-06-29
Főszerepben a hároméves kancák, akik a Magyar Kancadíjra „hangolnak”.Az Elit kategóriás Magányos Díjban heten vágnak neki a 2200 méteres versenytávnak. A hároméves kancák számára kiírt futamban Kovács Sándor idomítottja, az angol tenyésztésű Szonáta (Stanislav Georgiev) képviseli a legjobb esélyt. Az ESDE Bt. lova idén megnyerte a Hazafi Díjat, majd a Nemzeti Díjban is kipróbálták, de a mének között nem tudott jutott szóhoz. Legutóbb Pozsonyban futott, ahol erős mezőnyben pénzdíjas negyedik helyezést szerzett. Helyzetét nehezíti, hogy topsúlyt visz. 

Kihívói közül elsőként a Szenttamási Rock Act (Nagy Tamás) emelhető ki. Szuna Szabolcs trenírozottja magas formát futva hatodikként zárt a szintén Elit kategóriás Erzsébet Királyné Díjában. Súlyban sokkal jobban áll, mint a favorit, így könnyedén elképzelhető sikere.

Hozzá hasonlóan Heedy (ifj. Kozma István) és Gyöngyös Szépe (Varga Zoltán) is jó eséllyel pályázik a végső győzelemre. Előbbi negyedik, míg utóbbi ötödikként zárt az Erzsébet Királyné Díjban.

Alacsonyabb „osztályból” érkezik a mostani versenybe Tabu (Timár Zsuzsa). A sárga kanca ötödik kategóriás futamot nyert a hónap elején, homokpályán. Amennyiben további javulást produkál, a dobogós helyezésekért csatázhat.

A mezőny Kolibrivel (Bakos Gábor) és Lavelle-vel (Ján Alexandra) egészül ki. Papíron mindkét telivér szélső sansznak számít.

Szintén hét indulót találunk az 1400 méteres Orosházi Díjban. Az I. kategóriás futam sokesélyesnek tűnik. A hazai szaklap Makaam (ifj. Fejes Lajos) estleges győzelmében bízik, de korántsem ennyire egyszerű a hűséges Giant’s Causeway ivadék helyzete, aki ebben az évadban már négyszer starthoz állt, s egy győzelem mellett háromszor is „dobogóra állhatott”.

A bombaformában lévő Álmodó istállót Silent Blessing (Rácz András) képviseli. Az ötéves herélt június 9-én nagy stílusban nyert, akkor többek között Makaam-ot is verte. Dvorníki Dream (Stanislav Georgiev) egy sprintversenyben aratott győzelmet követően mérföldön is helyt állt, hisz második helyen ért célba. A kétszázzal rövidebb táv kedvezhet neki.

Choir Solo (Bakos Gábor) rendre eredményesen teljesít, és hozza átlagformáját, de ez jelenleg aligha lenne elegendő az első helyezéshez. Frog House (Paizs Gábor), Skirt Chaser (Varga Zoltán) valamint Nordberg (ifj. Kozma István) egyaránt meglepheti a véleményezett lovakat.