Lovitipp - Kétévesek Kritériuma

2012-10-19
Fogadási szempontból az év egyik legizgalmasabb versenyének ígérkezik a csikók idei utolsó kiemelt versenye vasárnap a Kincsem Parkban.

 

A nevezések alapján tizenhatan vághatnak neki az 1600 méteres Listed futamnak. A kiegyenlített mezőnyben szinte bárki nyerhet..

 

A mezőny:

 

Akaba (mén) Mindössze két alkalommal láthattuk versenyezni az Esde Bt. lovát. Elsőre harmadik helyen végzett, majd a Szent László Díjban csalódást keltő kilencedik lett. 

 

Billy Tiger (mén) Az idei évben Magyar Derbyt nyert Gyolai család egyik reménysége, aki hetedik helyezéssel debütált. Indult a Szent László Díjban, ahol azonban csak utolsóelőtti lett.  

 

Bungee (mén) A lengyel tenyésztésű csikó pályafutása ötödik versenyére készül. Budapesti második helyezését követően, Pozsonyban ötödikként végzett, majd nem sokkal később biztosan búcsúzott a nyeretlenek táborától a Kincsem Parkban. A Szent Lászlóban neki sem jött ki a lépés, hetedik lett az erős mezőnyben.

 

Herodes (mén) A Kerekes ménes lova két versenyben indult eddig. Első futása alkalmával hatodik, amit egy dobogós helyezés követett nyeretlen lovak számára kiírt versenyben.

 

Jerrycan Dance (mén) Csak egy versenyben futott, de az az Elit Kategóriás Blaskovich Ernő Emlékverseny volt. Ráadásul rögtön a harmadik helyen végzett, így most is azt feltételezhetjük, hogy a mezőny első felében fog célba érni.

 

Mayday (mén) Czike Zoltán úr lova outsiderek számít ebben a társaságban, mivel eleddig nyeretlen lovak közt sem tudott bizonytani.

 

Scarpino (mén) Mayday-hez hasonlóan nincs könnyű helyzetben, hiszen három eddigi versenyében mindannyiszor helyezetlenül végzett.

 

Speedtest (mén) Papíron ő is outsidernek számít. Legjobb eredménye egy nyeretlenek közti harmadik helyezés.

 

Teno (mén) Két versennyel a lábában várja a kiemelt viadal startját. Budapesten nyolcadik, míg Pozsonyban második lett egy II. kategóriás futamban. Kis javulással talán ott lehet az élmezőnyben.

 

Tickle The Queen (mén) A Patay Sándor Emlékversenyben harmadik lett. Követező versenyében búcsút intett a nyeretlenek táborának, majd Pozsonyban is megmérették, ahol negyedik lett. Ribárszki Sándor idomítottja a Szent László Díjban szintén negyedik helyen végzett.

 

Bright Gold (kanca) 3ezer euróért került a Gyolai család tulajdonába, származása alapján könnyedén nyerhetne a német import. Szeptember 30-án futotta pályafutása első versenyét, akkor nyeretlenek közt hetedikként végzett.

 

Cassiopeia (kanca) A Bábolna Nemzeti Ménesbirtokon született telivér már hatodik startjára készül. Az I. kategóriás Remény Díjban annak ellenére lett harmadik, hogy megsérült a fején. A Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben helyezetlen, míg a Tiszai Díjban ötödik lett idősebb lovak között.

 

Demokrácia (kanca) Konstans formát mutat, hiszen hat futásból ötször 47,5-es hendikepszámot kapott a szakemberektől. A győznie még nem sikerült - háromszor harmadik, és három alkalommal második helyezett lett.

 

Himba (kanca) Lengyel tenyésztésű telivér, aki első futása alkalmával második helyezést szerzett. Azóta kétszer versenyzett. Augusztus közepén hatodik nyeretlenek között, majd a Károlyiban pénzdíjas ötödik.

 

Springolina (kanca) Szintén a Gyolai család tulajdonában álló telivér. A sárga kanca első versenyeiben még kissé „zölden” mozgott, de a szlovák fővárosban már egy harmadik helyezéssel vétette észre magát. Legutóbb a Szent László Díjban második lett, ami alapján most favoritnak számít. 

 

Zizania (kanca) Győzött a Blaskovichban, de a Károlyi Gyula Emlékversenyben favoritként csak hatodik helyen ért célba. Korábbi formájával esélyes lehet a győzelemre.