Lóversenytipp: All Aged Stakes

2013-04-26
Az idei All Aged Stakes viszonylag kis létszámú, de meglehetősen szép mezőnnyel indul – összecsap Black Caviar kisöccse, All Too Hard és More Joyous.

 

Szombaton négy Group 1-es futammal véget ér a Sydney Autumn Carnival lóversenysorozat. Az egyik   az All Aged Stakes, ami minden évben teltházas lelátókat vonz a Royal Randwick pályára. Az 1865 óta megrendezett 1400 méteres futamon bármilyen korú  és nemű telivér indulhat, így már a kétévesek is megmérkőzhetnek az idősebb korosztállyal.  Idén viszonylag kicsi (nyolcas), de erős mezőny jött össze, hisz rajthoz áll Black Caviar féltestvére, All Too Hard, a kitűnő More Joyous, és Epaulette, aki legutóbbi futamán második lett Black Caviar mögött.

 

A fogadóirodák favoritja a mezőny egyetlen kancája, a csodálatos More Joyous (2.60), aki a Queen Of The Turfban hihetetlenül balszerencsés volt, de most ismét bizonyíthat, ez a táv tökéletes számára. A hétéves kanca eddigi mérlege 28 futamból 18 győzelem (melyből 8 Group 1 szintű) és 1-1 második illetve harmadik hely.

 

A hároméves, háromszoros Group 1 győztes All Too Hard (2.90) számára mindenképp ez lesz az utolsó futam, melyben rajthoz áll Ausztráliában. A képlet viszonylag egyszerű a számára: ha kikap, nővéréhez hasonlóan ő is visszavonul; ha nyer megy a Royal Ascotra, ahol június 18-án futna az 1600 méteres Queen Anne Stakesben. Black Caviar kisöccse eddigi 10 futamából ötször tudott nyerni, kétszer volt második, egyszer harmadik. Utolsó két futamát - az Orr Stakest és a Futurity Stakest - magabiztosan nyerte.

 

A szintén hároméves, egyszeres Group 1 győztes Epaulette (4.40) legutóbb két hete állt rajthoz: a TJ Smith Stakesben második lett Black Caviar mögött. Trénere szerint az 1400 méter ideális számára, így nagy reményekkel várják a szombatot.

 

Rain Affair (13.00) szintén futott Black Caviarral a TJ Smithben - negyedik lett. A hatéves telivér - aki 19 futamából 11-et megnyert - tavaly is indult az All Aged Stakesen, akkor második lett Atlantic Jewel mögött.

 

A verseny legidősebbje, a nyolcéves Rangirangdoo (19.00) 23 eddigi futamából ötöt tudott megnyerni, ezek között két Group 1 szintű volt. Fekszik neki ez a táv, így nem kizárt, hogy jó eredménnyel végez, sokan a negyedik helyre várják.

A szakértők abban egyetértenek, hogy az első háromba More Joyoust, All Too Hardot és Epaulette-t várják, ki-ki milyen sorendben.  

A szélső esélyt a fogadóirodák szerint Fiorente (26.00), Rolling Pin (201.00) és Smokin' Joey (67.00) képviselik.

 

A mezőny:

 

All Aged Stakes statisztikák (az elmúlt 10 év alapján):

10-ből 6 favorit tudott nyerni

10-ből 2 favorit nem tudott helyezést sem elérni

Az elmúlt 10 évben négy kanca tudott itt nyerni

A legsikeresebb tréner MS G Waterhouse (17 indulójából 4 nyert)

A legsikeresebb zsoké D. Beadman (11-ből 3 győzelem) és J.A. Cassidy (10-ből 3 győzelem)

 

Rajtpozíciók (30 év statisztikája):

1: 6 győzelem

2: 2 győzelem

3: 4 győzelem

4: 5 győzelem

5: 3 győzelem

6: 1 győzelem

7: 8 győzelem

8: 1 győzelem

 

Címkék: lóverseny, tipp,