Lóverseny tipp – 99. Magyar Ügetőderby

2013-08-03
Vasárnap 99. alkalommal rajtol el az Ügetőderby mezőnye a Kincsem Parkban. Az 1900 méteres autóstartos versenyben tíz hároméves reménység száll küzdelembe.

 

1. Radium Boy (mén)

Idomár és hajtó: Veljko Mazsity 

Tavaly győzött a Szalay János Emlékversenyben és a 79. Kétévesek Nagydíjában, mellyel az évjárata élére ugrott. Idén a próbafutamot követően kétszer is galoppozott, de utolsó versenyeiben ismét korábbi önmagát idézte. A Derby Kísérleti Versenyben második lett, majd idősebb sprinterek között helyezetlenül zárt, de remek 1:16.6-os kilométer átlagot ügetett. Ezzel az időeredménnyel első sansznak számít a Derbyben.

 

2. Royal Flesh (mén)

Idomár és hajtó: Márton Lajos 

Az AMMA istálló lova egy hónappal ezelőtt váltotta meg belépőjét a Derbybe, amikor huszonöt méterrel szórta el a Bluff Díj mezőnyét 1:17.0-ban. Ha hiba nélkül körbemegy, jó eséllyel pályázik a 4,5 millió forintos első díjra.

 

3. Rózsakert (kanca) 

Idomár és hajtó: Juhász Balázs 

A Kétévesek Nagydíjában harmadik, s ugyanez a helyezés jutott neki a Ferge László Emlékversenyben is. Magabiztosan nyerte a fordulóstartos Nemzeti Díjat, míg utoljára a Kanca Díjban galoppozott. Ha nem hibázik dobogós helyezést szerezhet.

 

4. Reménysugár (kanca)

Idomár és hajtó: Fazekas Imre 

A Kanca Díj idei kiírásának győztese a Derby Kísérletiben csak hetedikként végzett. Ennek ellenére rutinos idomárhajtójával az élmezőnybe köthet ki. A szaklap közvetlenül a favorizált lovak mögé véleményezi.

 

5. Racing Athlette (mén)

Idomár: Juhász Balázs, hajtója Vicen Pál 

Május elején győzött a Ferge László Emlékversenyben, majd a 104. Nemzeti Díjban második helyen ért célba. Legutóbb a Derby Kísérletiben is győzni tudott, ami alapján Radium Boy elsőszámú kihívójának számít.

 

6. Reine Fille (kanca)

Idomár: Márton Lajos, hajtója: Lakatos Csaba 

Pályafutása során kilenc versenyben futott, s mindig pénzt keresett tulajdonosainak. A Kanca Díjban második, a Kísérletiben negyedik. Erőssége a megbízhatósága. Lakatossal a helyezésekért csatázhat.

 

7. Rubino TIM (mén)

Idomár és hajtó: Hajnal Tibor 

Nemrég búcsúzott a nyeretlenek táborától. Futott a Derby Kísérleti Versenyben, ahol hatodik lett. Papíron nincs könnyű helyzetben.

 

8. Rimella (kanca)  

Idomár: Kolozsi László, hajtója: Budai Attila 

Második a Fergében, ötödik a Kanca Díjban.  Meglepetésre a Derby Kísérletiben elcsípte a harmadik helyezést. Ismételhet.

 

9. Raffaello (mén)

Idomár és hajtó: Kolozsi László 

A Ferge László Emlékversenyben negyedik, a Royal Flesh által nagy fölénnyel megnyert Bluff Díjban harmadik. Nálunk az istállótárs Rimella jobb esélyt képvisel, az idomár választása mégis a ménre esett.

 

10. Red Stone (mén)

Idomár: Márton Lajos, hajtója: Varga Sándor 

Március óta talpon. Sokszor futott, s eleinte sokat hibázott. Júniusban lendült formába. Mostani hajtójával ötödik helyen zártak a Kísérletiben.

 

A Magyar Turf tippje:

Radium Boy – Racing Athlete – Royal Flesh – Reménysugár

 

A Fortunaweb tippje:

Racing Athlete – Radium Boy – Royal Flesh – Reine Fille

  

A versenynap 14 órakor kezdődik, a 99. Magyar Ügetőderbyt 18:15-kor indítják. A belépés díjtalan!