Lóverseny tipp: Gróf Károlyi Gyula Emlékverseny

Folytatódik a kiemelt versenyek sorozata a Kincsem Parkban. Vasárnap a talpon lévő legjobb kétéves kancáké lesz a főszerep, akik a Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben mérik össze erejüket.

 

A nevezések alapján tizenhárman küzdhetnek majd a közel 1 millió forintos fődíjért. Fogadási szempontból kimondottan izgalmasnak ígérkezik az 1300 méteres Listed besorolású verseny. 

 

A mezőny:

Alcobaca – A Németországban tenyésztett kanca  rögtön első futása alkalmával búcsúzott a nyeretlenek táborától egy 900 méteres megmérettetésben, majd a Blaskovich Ernő Emlékversenyben ötödik helyen ért célba. A dobogóért csatázhat.

 

Bright Gold – 3ezer euróért került a Gyolai család tulajdonába. Származása alapján könnyedén nyerhetne a német import. Az elmúlt héten pályafutása első versenyére készült, de végül állatorvosi javaslatra lejelentették.

 

Cassiopeia – A Bábolna Nemzeti Ménesbirtokon született telivér rutinosnak számít ebben a mezőnyben, hiszen már negyedik startjára készül. Elsőre hatodikként végzett, de a következő fellépését már megnyerte. Utoljára az I. kategóriás Remény Díjban versenyzett, ahol annak ellenére lett harmadik (a két favorit mögött), hogy a fején megsérült.

 

Delinda – Szintén a rutinos lovak közé sorolható, mivel ez lesz az ötödik színrelépése. Bemutatkozó versenyében ötödik, amit három második helyezés követett, azaz kerülgeti a célt, de nyernie még nem sikerült.

 

Demokrácia – Konstans formát mutat, hisz mind a négy eddigi versenyében 47,5-es hendikepszámot kapott a szakemberektől. A győzelem még neki sem jött össze, két harmadik, és két második helyezés látható a neve mellett. Az elmúlt hétvégén kisebb sérülést szerzett verseny közben. Javulással pénzdíjas eredményben reménykedhet.

 

Donna Prima – Czike Zoltán úr lova negyedik hellyel indított június első versenynapján, majd két alkalommal is ezüstérmet szerzett, amit egy újabb negyedik helyezés követett. Legutóbb a Blaskovich Ernő Emlékversenyben több mint hat hosszal a nyerő mögött ért célba, s lett hatodik. Átlagformájával placcra érhet.

 

Havanna – Angol import, kinek apja az egykori Epsom Derby győztes Motivator. Zala Csaba idomítottja első versenyében hetedikként ért célt a Kincsem Parkban. Augusztus végén jó versenyt futva lett második Pozsonyban, ami alapján most is a győzelemért csatázhat.

 

Himba – Lengyel tenyésztésű telivér, aki első futása alkalmával második helyezést szerzett. Azóta egyszer versenyzett, augusztus közepén hatodik lett nyeretlenek között. Papíron szélső esélyt képvisel.

 

Love Game – Elsőre negyedik 900 méteren, majd második 1100-on. Több „kilós” javulás szükségeltetik ahhoz, hogy a mezőny első felében végezzen.

 

Mac Pursuits – Ribárszki Sándor trenírozottja igen könnyen, hat lóhosszal nyerte debütáló versenyét, amely után Pozsonyban csak hatodik, de jóval erősebb ellenfelek között. Esetleges győzelme, nem lenne egetrengető meglepetés.

 

Pirkadatkor kelő – Két futás, két győzelem a mérlege a nyíregyházi kancának. Suták János idomítottja megnyerte a III. kategóriás Patay Sándor Emlékversenyt és a Remény Díjat is. A Károlyi egyik legnagyobb esélyese.

 

Szonáta – Az ESDE Bt. lova Angliában született. Mindössze egyszer láthattuk versenyezni, de akkor is ehhez hasonló nagy mezőnyt vert. Szép stílusban győzött annak ellenére, hogy az indítás pillanatában megkésett. Benne van egy újabb győzelem.

 

Zizania – A legendás Zahmatova lánya, aki első versenyében harmadik helyezést szerzett Szonáta és Delinda mögött, majd megnyerte az év eddigi legfontosabb csikóversenyét, a mostani viadallal megegyező távú, Elit kategóriás Blaskovich Ernő Emlékversenyt. Favoritnak számít.