Lovasfesztivál Alagon galoppversenyekkel

2013-05-25
Egész napos programot kínál a Dunakeszi-Alagi Lovasfesztivál a hétvége második napján. A délelőtt kezdődő nemzetközi Military versenyt követően, 17 órától az angol telivéreké a főszerep. A rendezvényt élőben közvetíti a Sport 1 Tv.

 

A késő délután startoló nyolcfutamos galopp programból kiemelkedik az 1600 méteres Székkutasi Díj. Az I. kategóriás versenyben előreláthatólag heten vesznek részt. A Magyar Turf azt a Choir Solo-t várja az első helyre, aki május elején biztosan győzött a hasonló besorolású Gróf Batthyány Elemér Emlékversenyben. Pető Sándor idomítottját Bakos Gábor lovagolja. Az orosházi születésű fiatal zsoké nemrég ünnepelte pályafutása századik győzelmét.

 

A hatéves kanca kihívói közül Gárdakapitány (ifj. Kozma István) neve kívánkozik az élre. Az Althaus istálló magyar tenyésztésű telivére kilencedik helyen zárt a Batthyány-Hunyadi Díjban, majd egy héttel ezelőtt hatodikként végzett a bombaerős mezőnyt felvonultató Millenniumi Díjban. Amennyiben nem fáradt, megnyerheti a több mint 1 millió forinttal díjazott viadalt.

 

Gárdakapitány mellett Ypsilon King (ifj. Fejes Lajos) is jó esélyt képvisel. A nyolcéves mén egy hete minimális különbséggel kapott ki a Zangen Károly Emlékversenyben, ahol 69 kilogrammot „cipelt”. Súlyban most jobban áll, így az élmezőnybe várjuk.

 

A favoritokra leginkább Libanon (Stainslav Georgiev) jelenthet veszélyt, de Ideo (Mészáros Zsolt) és Bugenwillea (Tormási Gyula) is meglepetést okozhat.

 

Izgalmasnak ígérkezik a Tavaszi Gátverseny is. A 2400 méterre kiírt megmérettetésben szintén hét lovat találunk. Overdose féltestvére Quai Brany (Jaroslav Brecka) az első sansz. A hétéves herélt április közepén, hosszabb távon és ennél erősebb mezőnyben is győzni tudott Pozsonyban. Istállótársa Tuatara (Lukás Matusky) Surányban nyert legutóbb akadályversenyt. Quai Brany-hoz képest hét kiló fórral indul.

 

A szaklap Pepperous-t (Martin Cagán) véleményezi harmadiknak. Ribárszki Sándor trenírozottja rutinos ugrónak számít. Tavaly a Kincsem Parkban és Topolcsányban is nyert gátversenyt. 

 

 

Címkék: lóverseny, tipp,