Lovaregyleti Díj - Tét az „Év Lova” cím!

2012-10-26
Vasárnap futják az idei síkszezon utolsó kiemelt versenyét a budapesti Kincsem Parkban.

 

A Listed besorolású Lovaregyleti Díjban hároméves lovak és idősebb telivérek is starthoz állnak. A 2800 méteres verseny legfőbb kérdése, hogy ki lesz 2012-ben az „Év lova”. Egyenlőre a sérüléssel bajlódó Latin Lover vezeti a pontversenyt, de Completta szintén jó eséllyel pályázik a megtisztelő címre.

 

A mezőny:

Garabonciás (6 éves mén) A verseny címvédője, aki remekül indította az idei szezont is, hisz megnyerte az Elit Kategóriás Igazgatósági Díjat 1800 méterre. Azóta hosszan laborált, s csak a Magyarországi Angol Telivér Futtatók Egyesületének Díjában térhetett vissza a versenypályára. Az ott elért hetedik helyezés csalóka lehet. Ha visszanyerte egészségét, megnyerheti a Lovaregyleti Díjat.

 

Danestar (5 éves mén) A tavalyi Prix de l’Arc de Triomphe győztes Danedream anyai féltestvére, aki egy versenyt leszámítva idén minden alkalommal pénzt keresett tulajdonosának - igaz elsősorban alacsonyabb besorolású futamokban vitézkedett. Rutinos idomár-lovasával, Tormási Gyulával könnyedén elcsíphet egy helyezést.

 

Ostinato (4 éves mén) Tavaly elnyerte az „Év lova” kitüntető címet, miután első helyen végzett a 89. Magyar Derbyben, a Kisbér Díjban és a St. Leger-ben; s második lett a Kincsem Díjban. Idén egy pozsonyi negyedik helyezést követően győzött a Millenniumi Díjban, majd ismét Pozsonyban ezüstérmet szerzett erős mezőnyben. Július közepén Münchenbe utaztatták, ahol a várakozások felett teljesítve, harmadik helyen ért célba Listed besorolású versenyben. Két héttel később a Kisbér Díjban láthattuk, de meglepetésre csak negyedikként végzett. A 2012-es Kincsem Díjban ismét szebbik arcát mutatta, és emlékezetes versenyben verte az idei derby győztes Latin Lover-t. Utoljára Berlinben futott egy Group 3-as viadalon, ahol harmadik helyen zárt a Német Derby győztes Pastorius, és egy másik korábbi Group 1 nyerő, Durban Thunder mögött. Ha indul, a Lovaregyleti legfőbb esélyesének számít. 

 

Outrider (4 éves mén) Két sikerrel indította a 2012-es síkszezont. 2000 méteren győzött az első osztályú Tavaszi Hendikepben, majd az Elit Kategóriás Bábolnai Díjban sem talált legyőzőre. A Dióspusztai Díjban messzi ötödik, amit a 2600 méteres Vidékfejlesztési Miniszter Díjában egy második helyezéssel korrigált. Utolsó három versenyét egyaránt a mezőny legvégén zárta, így nagy javulásra lenne szüksége, ha a dobogó közelébe akar érni.

 

Raphael Santi (3 éves mén) Dr. Ecsedi Leticia úrhölgy lova kora tavasszal lépett először pályára a Kincsem Parkban. Első komoly sikerét a Dióspusztai Díjban aratta, ahol kihasználva kedvező beállítását, hatalmas fölénnyel „intézte el” jó nevű idősebb ellenfeleit.  A 90. Magyar Derbyben harmadik helyezést szerzett Latin Lover és Category Five mögött, majd a Kisbér Díjban többek között Ostinato-t verte. A 2200 méteres Szenttamási Díjban harmadik, míg a Kincsem Díjban ötödik lett. A 2800 méteres Magyar St. Leger-ben is megfutatták, ahol második helyezést szerzett.

 

Footsie (5 éves kanca) Idei tizenharmadik versenyére készül. A Vidékfejlesztési Miniszter Díjában harmadik, majd a Kincsem Park Díjában második. A Gróf Széchenyi István Emlékversenyben elért tízedik helyezés negatív meglepetés, de jóval előrébb vártuk az I. Kategóriás Magyarországi Angol Telivér Futtatók Egyesületének Díjában is, ahol csak hatodikként zárt. 

 

Completta (3 éves kanca) A Kerekes ménes lova három kiemelt versenyt nyert a 2012-es esztendőben. Elsőként haladt át a Magyar Kancadíj, és a Magyar Háromévesek Nagydíjának célvonalán, míg legutóbb start-cél győzelmet aratott a Magyar St. Leger-ben. Esetleges vasárnapi sikerével elnyerheti az „Év Lova” kitüntető címet.