Lindsey Vonn nem indul Szocsiban

2014-01-07
Térdsérülése miatt nem indul a februári szocsi téli játékokon Lindsey Vonn olimpiai bajnok lesikló.

 

"Le vagyok sújtva, mert be kell jelentenem, hogy nem vehetek részt az olimpián" - írta kedden Facebook-oldalán a négyszeres összetett világkupa-győztes amerikai alpesi síző, hozzátéve, hogy hiába tett meg mindent, térdsérülése nem jött teljesen rendbe, s szalagjai nem elég stabilak a versenyzéshez.

 

A kétszeres világbajnok sportoló jelezte, hamarosan megműtik a térdét, s biztos benne, hogy a jövő évi világbajnokságon, melyet otthonában, Vailben rendeznek, ott lesz a mezőnyben.

 

Vonn a tavaly februári világbajnokság lesikló versenyén szenvedett súlyos balesetet, aminek következtében a jobb térdében az oldalsó és a keresztszalag is elszakadt, emellett a sípcsontja is eltört. A visszatérésre készülve november 19-én edzés közben nagyot bukott, s szintén a jobb térdében részlegesen elszakadt az elülső keresztszalagja. December elején aztán a 29 éves síző visszatért, majd egyre jobb eredményeket ért el, de december 21-én a Val d'Isere-i lesikló viadalon ismét bukott, és megint a jobb térde sérült meg.

 

A 29 éves sportoló - aki Tiger Woods barátnője - a szocsi olimpia egyik legnagyobb sztárja lett volna.

 
Forrás: MTI
Címkék: téli sportok,