Lezárult az Ongame eladása

2012-11-07
A bwin party, a PartyPoker tulajdonosa befejezte az Ongame B2B poker hálózat értékesítését a Kanadai Amaya Gaming felé. A kialkudott ár 15 millió Euró volt, ez az összeg átutalásra is került.

 

Amaya az InterCasino B2C brandet a saját  tulajdonaként működteti, a szintén saját tulajdonú Cryptologic szoftveren keresztül. A cég még további , akár 10 millió euróra rúgó összeget fog a következő 5 évben kifizetni a bwin.party felé. A pontos összeg a szabályozást életbe léptető USA államok, és a bennük élő népesség számától fog függni.

Amaya júniusban ült le megint tárgyalni a bwin.partyval, miután a Nevadai liszenszel rendelkező Shuffle Master visszalépett a pókerhálózat megvásárlásától az online póker megromlott európai helyzetére hivatkozva. Ők 29,5 millió eurót fizettek volna.

A Partygaming és a bwin fúziója tavaly jött létre. A csoport hamarosan egy “egyszerű, saját, technológiai platformot” szeretne. A bwin elkezdte a saját (bwin) játékosainak leszedését az Ongame szoftverről, őket a PartyGaming platformra helyezik át a dot.com piacokon és a szigorú francia piacon is, 2012 végéig ez meg is történik.

Amaya számára az egyezség előrelépést jelent annak a célnak az elérésében, hogy vezető szerencsejáték-platform szolgáltatóvá váljon minden e-gaming területen. A növekedést tavaly májusban kezdte meg, amikor felvásárolta a Chartwell online kaszinó szolgáltatót, majd idén februárban a Cryptologic-ot.

A Stockholmi székhelyű Ongame jelentős dot.com hálózattal rendelkezik, valamint kisebb helyi hálózatokkal Franciaországban, Olaszországban, és Spanyolországban. 19 üzemeltetővel 25 márkanevet futtatnak a szoftver platformon, olyanokat, mint a Betfair, Betsson, Betsafe és a Paf.

A Pokerscout szerint jelenleg ők az ötödik legnagyobb oldal/hálózat készpénzes játékosok száma alapján mérve.

 

Címkék: kaszinó, póker,