Lendvai ötmillió forinttal gazdagította a magyar póker becsületét

2014-06-12
A magyar csapat eddigi legjobb eredményét érte el Lendvai Tamás az idei WSOP-n, miután a 15. helyen zárta a 19-es eseményt, amiért több mint ötmillió forintot tehetett zsebre.

 

Lendvai Tamás 15. helyen zárt a Las Vegas-i póker vb-n.

A Las Vegas-i póker világbajnokság 19. tornáján a 15. helyen végezve megközelítette a finálét a magyar Lendvai Tamás, bejutnia azonban nem sikerült rá, így is hazánk eddig legjobb idei WSOP eredményét érte el - írja a Poker.hu.

 

Június 7-én rajtolt el az 1 500 dolláros No Limit Hold’em torna, mely a World Series of Poker 19. eseményeként került be a versenynaptárba. Néhány magyar játékos is asztalhoz ült, hogy harcba szálljanak a világbajnoki karkötőért, összesen pedig 2 086 fő nevezett.

 

Végül két magyar zsugás ért pénzbe, Papp Kristóf a 81. helyen 5 223 dollárral gazdagodott, míg hazánk egyik legsikeresebb játékosa, Lendvai Tamás megközelítette a kilencfős döntő asztal is, azonban pár hellyel előtte búcsúzott.

 

A 2011-ben az EPT Grand Final Madrid főverseny harmadik helyéig menetelő, és ott 816 ezer dollárt nyerő Lendvai végül a 15. pozíciót csípte el ezen a WSOP eseményen, amiért 23 486 dollárt, azaz kicsivel több mint ötmillió forintot vehetett át a kasszánál.

 

Forrás: hir24.hu

Címkék: póker,