Lekapcsolták minden idők legnagyobb kakasviadal hálózatát

2017-05-31
Los Angelesben a rendőrök rajtaütöttek egy kakasokra való fogadási lehetőséget biztosító bandán – a hatóságok szerint ez az eddigi legnagyobb amerikai kakasviadal hálózat, amit sikerült felgöngyölíteni.

 

A bűnüldöző szervek 7.000 madarat foglaltak le a 323 ezer négyzetméteres területről, mely közül több súlyosan sérült volt.

 

Számos „sarkantyúnak” nevezett kampós borotvapengét is találtak, melyeket a madarak karmára rögzítettek, valamint fecskendőt és szteroidokat, melyeket jellemzően a madarak küzdőképességének erősítésére használnak. 

 

Jeff Perry seriff kapitány elmondása szerint a rajtaütést egy hónapos nyomozás és előkészítő munka előzte meg, melyben a rendőrség mellett több állatvédelmi szervezet is részt vett.

 

Több ezren fogadtak minden viadalra

 

Mivel egy harci kakast 75-150 dollár közötti áron szoktak értékesíteni, egy díjnyertes példányért pedig 1000 dollár feletti összeget is adnak, a rendőrség szerint a most lefoglalt állatok összértéke valahol 350 ezer és pár millió dollár között lehet.

 

 

A rendőrségi sajtótájékoztatón elmondták, hogy a kakasviadal gyakran másfajta bűnözői tevékenységek melegágya is, így az illegális szerencsejátéké, az adócsalásé, droggal kapcsolatos visszaélésekért és erőszaké. A hatóságok szerint minden viadalra több ezer dollár értékben érkeztek fogadások.

 

Eric Sakach, az Egyesült Államok Humán Társaságának vezető bűnüldözési szakértője elmondta, hogy számos helyi lakos adott hangot a gyanújának, hogy az ingatlanban kakasviadal zajlik, de annak léptéke mindenkit meglepett.

 

Borzalmas látványosság

 

Sakach szerint a “sarkantyús” stílusú viadal különösen kegyetlen volt. „Egy-egy madarat többször is mellkason szúrtak, melyek aztán nem ritkán vért kezdtek hányni.”

„Gyakran látni, ahogy ezek a fickók beveszik a madár fejét a szájukba, és kiszívják a vért a madár torkából, hogy még egy pár másodperccel tovább életben maradjanak, és tudjon még támadni, hogy megnyerne a viadalt.”

“Ezek az emberek szerencsejátékosok. Arra játszanak, hogy nem kapják el őket.”

A mostani rajtaütés során 10 embert tartóztattak el, de a hatóságok szerint ők csak alacsonyabb tagjai a szervezetnek. 

 
Bookmark and Share