Közös szándéknyilatkozatot írtak alá a dohánypiac szereplői

2013-06-14
Tegnap 14 órakor közös szándéknyilatkozatot írtak alá a dohánypiac képviselői. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kezdeményezésére a Magyarországon 2013. július 1-jével kialakításra kerülő új dohánytermék-kiskereskedelmi rendszer bevezetése, a törvények betartatásának hangsúlyozása, valamint szakmai egyeztetés és az együttműködés hatékony megerősítése volt a célja a megrendezésre került ünnepélyes ceremóniának.

 

 Hatékony és pozitív kezdeményezés ez Gyulay Zsolt részéről, aki jelenleg a 2013. július 1-jei rendszerátállás és indulás hatékony segítését és működtetését tűzte ki célul.Évek óta nem volt példa a dohánypiac ilyen mértékű összefogására.

 

 A közös szándéknyilatkozatot aláírták:

 

 Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.

 Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete

 BAT Pécsi Dohánygyár Kft.

 Continental Dohányipari Zrt.

 Imperial Tobacco Magyarország Kft.

 JTI Hungary Zrt.                                                          

 Philip Morris Magyarország Kft.                              

 Róna Dohányfeldolgozó Kft.

 

 A megjelentek aláírásukkal megerősítették, hogy egyetértenek a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény szellemiségével, a rendszer zökkenőmentes 2013. július 1-jei felállásának fontosságával, a piac és a fogyasztók ellátásának biztosításával.  

 

 Fontos tényezőként kívánják figyelembe venni a fogyasztók érdekeinek és az ellátás biztonságnak a lehető legnagyobb mértékű biztosítását.  

 

 A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. felhívta a figyelmet arra, hogy valamennyi hazai dohánypiaci szereplőnek fokozott figyelemmel kell lennie tevékenysége során az Fdvtv-ben megfogalmazott törvényi célok megvalósulására és a rendelkezések maradéktalan betartására.

 

 

Gyulay Zsolt, a Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a továbbiakban rendszeres szakmai konzultációt kíván folytatni és minden erejével azon lesz, hogy egy összehangolt, hatékony rendszer kerüljön kialakításra a törvények szigorú betartatása mellett.