Közel 47 millió amerikai fogad majd az NFL idei szezonjában

2022-09-14
Az USA felnőtt lakosságának várhatóan 18 százaléka ad majd le téteket a meccsek kapcsán

 

Az Amerikai Szerencsejáték Szövetség (AGA) új kutatása azt mutatja, hogy rekordszámú, 46,6 millió amerikai felnőtt tervez fogadni a következő NFL-szezonra, ami három százalékkal több, mint egy évvel korábban.

 

A legalizálás terjedésével a fogadók eltávolodnak a privát bukiktól, és egyre inkább a szabályozott opciók felé fordulnak. Az amerikai felnőttek közül 23 millióan kötnek online fogadást ebben a szezonban, ami 18 százalékkal több, mint 2021-ben.

 

Az idei szezonban 10,6 millióan fognak személyesen fogadni egy sportfogadó irodában, ami két százalékkal több, mint 2021-ben. Az NFL-fogadók mindössze 13 százaléka nyilatkozott úgy, hogy egy buki szolgáltatásait veszi igénybe, ami két százalékponttal kevesebb, mint tavaly, és öttel 2020-hoz képest. A bukik szolgáltatásának igénybevétele 50 százalékkal magasabb azokban az államokban, ahol nem engedélyezett a sportfogadás. 

 

A legális piac növekedésével a fogyasztók is egyre jobban tudatában vannak a felelős szerencsejáték-lehetőségeknek. Az elmúlt évben a sportfogadók 92 százaléka tudott legalább egy felelősségteljes szerencsejáték opcióról. 90 százalékuk emlékszik arra, hogy az elmúlt évben látott vagy hallott a felelős játékról, és 51 százalékuk több felelősségteljes játékkal kapcsolatos információt látott vagy hallott az elmúlt 12 hónapban, mint az előző években.

 

A sportfogadás jelenleg 36 USA tagállamban és Washington D.C.-ben legális, és 32 joghatóság kínál már most is működő piacot. Az NFL-csapatoknak otthont adó 22 állam közül 18 legalizálta a sportfogadást. Ma az amerikai felnőttek több mint fele (132 millió) fogadhat legálisan saját államában, 18 millióval több, mint tavaly ilyenkor. A szabályozott sportfogadások iránti fogyasztói bizalomról tanúskodik, hogy az elmúlt évben sportfogadók közül 10-ből kilenc (89%) azt mondta, hogy nagyon vagy valamelyest fontos, hogy legális, szabályozott sportfogadónál fogadjon.

 

A 2023-ban Arizonában megrendezésre kerülő SuperBowl lesz az első olyan Super Bowl, amelyet legális sportfogadási jogrendszerben játszanak. Az NFL-fogadók körében a Buffalo Bills és a Tampa Bay Buccaneers (kilenc százalék), a Los Angeles Rams és a Kansas City Chiefs (nyolc százalék) és a Dallas Cowboys (hét százalék) a favorit.

 
Címkék: fogadás,