Kozák Danuta: mertem kockáztatni, és nagyon jól érzem magam

2013-10-02
Az edzőváltás miatt sok kritikát kapott a kajakozó, de nem a kétkedőknek akart bizonyítani a vb-aranyakkal.

 

Tökéletes évet zárt Kozák Danuta, az UTE kajakozója, aki a tavalyi, londoni olimpián nyert két aranyérme után idén három elsőséggel tért haza a duisburgi világbajnokságról. A versenyző a londoni játékokat követően klubot és edzőt váltott.

 

„Még sosem nyertem három aranyérmet egy világversenyen. Igaz, én maximalista vagyok magammal szemben, és mindig találok valamit, amit jobban csinálnék. Tény, hogy most nagyon boldog vagyok a három aranyammal, ami azt is mutatja, jó úton haladunk” - idézte a hazai szövetség szerdai hírlevele a 26 éves lapátforgatót, aki a Honvédból igazolt 2012-ben Újpestre, s ezzel együtt elhagyta korábbi trénerét, Csipes Ferencet, s az új szezonra már párjával, Somogyi Bélával készült fel.

 

„Nem ez motivál. A három arany egyébként is önmagáért beszél. Úgy érzem, jól döntöttem, amikor nekifogtam ennek az útkeresésnek. Mertem kockáztatni, váltani, és megmondom őszintén, nagyon jól érzem magam ebben az új helyzetben” - fogalmazott Kozák Danuta, aki csakúgy, mint tavaly, 2013-ban is az ország legeredményesebb sportolója lett azzal, hogy két olimpiai számban is a vb-dobogó legmagasabb fokára állhatott.

 

A versenyző jelenleg szabadságát tölti, néhány napos mátrai kikapcsolódást követően Lengyelországba utazott, ahol testvérével együtt tartózkodik rövid ideig, majd jön egy külföldi nyaralás, azután pedig az őszi alapozással megkezdi a felkészülést a 2014-es esztendőre.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kajak-kenu,