Korszakalkotó EU döntés: A franciák megadóztathatják az online lóversenyfogadást

2013-06-24
A múlt héten az Európai Bizottság zöld lámpát adott Franciaországnak az online lóversenyfogadás megadóztatásához. A döntés hatással lehet a nagy múltú angol lóversenyzésre illetve az angol fogadóirodákra is.

 

A Bizottság úgy döntött, hogy a franciák által tervezett adó és annak mértéke nem ellentétes a jelenleg hatályos szabályokkal. Az eredetileg tervezett nyolc százalék helyett "csak" 5,6 százalék lesz az adó, ám francia szokások szerint ezt a tétek után kell fizetni, nem a tiszta játékbevétel után. 

 

A BHA (Brit Lóverseny Hatóság) üdvözölte a döntést, noha eddig ők vonakodtak a hasnonló változtatásoktól. Innen eredt az is, hogy januárban a kormány nem támogatta Matthew Hancock szerencsejáték törvény javaslatát.

 

Az Olswang nevű angol adótanácsadó cég is így nyilatkozott a döntéssel kapcsolatban: Noha a francia megoldás nem a legtökéletesebb verzió Anglia számára, az adózás megváltoztatásán el kellene gondolkodnia az angol kormánynak.

 

Nem meglepő, hogy a fogadási ipar képviseleti szervei; a Remote Gambling Association és a European Gaming and Betting Association fenntartásait fejezte ki az új intézkedéssel kapcsolatban, és jogi lépéseket fontolgat.

Címkék: lóverseny,