Könnyű Frankel címvédés a Sussex Stakes-en

2012-08-02
A világ legmagasabbra értékelt versenylova, Frankel továbbra is veretlen, tegnap a várakozásoknak megfelelően lealázta a Sussex Stakes (Eng-G1) mezőnyét, és 12-re növelte veretlenségi sorozatának hosszát.

 

Sajnos Frankel jószerivel az összes vetélytársat elriasztotta a futamból, hiszen múlt hét elején még 16, a hét végén már csak 7, végül pedig csupán 3 telivér maradt állva mellette, akik közül az egyik Frankel pacemakere, Bullet Train volt. 

Ennek ellenére teltházas lelátó,  25 ezer ember várta a szupermént, aki rendkívül könnyedén öt testhosszal nyerte az egymérföldes futamot, másodikként Farhh, harmadikként pedig Gabriel érkezett.

Frankel ezzel a győzelmével a második olyan ló lett a történelemben, aki sorozatban hét Group 1 futamot nyert, beállítva Rock of Gibraltar 2002-es rekordját.

 

“Minden pillanat különleges, amit a hátán töltök, és ez ma sem volt másképp” nyilatkozta Tom Queally zsoké a Racing Post-nak. „Jó félkészülés volt a következő versenye előtt. Klasszisokkal jobb, mint bármelyik ló jelenleg, és így könnyű munkám volt – csak kormányoztam. Varázslatos pillanatok ezek – nagyszerű, hogy részese lehetek.”

 

Frankel – a többi miler nagy megkönnyebbülésére - most távban feljebb lép, legközelebb augusztus 22-én 10 furlongon (2012 méteren) áll rajthoz a Juddmonte International Stakes-en. Bár ez lesz az első versenye 1 és negyed mérföldön, már most csak 1-5 odds-szal fogadható a William Hill-nél.

 

Tulajdonosai és trénere jelenleg egy külföldi versenyt fontolgatnak, elképzelhető, hogy Frankel rajthoz áll Franciaországban a Prix du Moulin de Longchamp-on. Ez lenne Sir Henry Cecil tanítványának első tengerentúli utazása, de ez a szeptember 16-i 1 mérföldes Group 1 futam pont kitöltené Frankel naptárában a két fő célpont – az augusztus 22-i Juddmonte International és az október 20-i Champion Stakes - közti lyukat.

  

 

  

Címkék: lóverseny,