Kommandósok vitték el a lottómilliárdos élettársát

2013-01-15
Tavaly júniusban szerkesztőségünk derítette ki, hogy a kétszer 2 milliárd 57 millió forintot érő telitalálatos lottószelvényeket két szomszédos településen, Gyálon és a főváros 18. kerületében, Pestszentimrén adták fel. Egyikük élettársát a napokban letartóztatták.

  

A Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai fogták el január 4-én a szegedi ékszerlopás ügyében orgazdasággal gyanúsított rendőrt, aki közvetlenül elfogása előtt egy karibi körutazáson vett részt - írta a Bors. A férfi Budapesten, a Készenléti Rendőrségnél, a Köztársasági Elnöki Hivatal objektumőreként teljesített szolgálatot - mondta a Borsnak Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. Hozzátette, hogy a férfi részt vett a lopott ékszerek értékesítésében és megtalálták nála az arany egy részét.

 

Amint arról a Bors beszámolt: a tolvajok a Smaragd Ékszerüzlet alatti pincéből megbontották a födémet, így jutottak el a Wertheim-záras széfig, amelyből 100 millió forintnyi ékszert és készpénzt zsákmányoltak. A nyomozók hét embert vettek őrizetbe, egyikük - az orgazdasággal gyanúsított D. Attila máig a rendőrség hivatásos állományú tagja, igaz őrizetbe vétele után felfüggesztették.

 

A Bors információ szerint a férfi élettársa tavaly júniusban a 2 milliárd 57 millió forintot nyert az Ötöslottón. Az akkor még férjes asszony elvált, a nyeremény fele őt illette meg. Övé volt tehát egyike annak a két nyertes szelvénynek, melyet egymástól mindössze alig 4 kilométerre vásároltak meg Gyálon illetve Pestszentimrén.