Knapek és Mohamed nyolcaddöntős

2013-08-07
Knapek Edina Varga Katalint, Mohamed Aida a német Anne Sauert győzte le a női tőrözők versenyében a budapestivívó-világbajnokságon.

 

A magyar-magyar párharcban az első találatot Knapek adta, majd 5-1-re és 8-3-ra elhúzott. Az első pihenőt Knapek 8-5-ös vezetésénél kezdték meg, a szünet után azonban Varga közelített honfitársához, s feljött 12-10-re.

Ezt követően Knapek újítani tudott, ellépett 14-10-re, majd ismét Varga pillanatai következtek, 14-13 után azonban Knapek bevitte a döntő tust.

 

„Ne haragudj!” - borult könnyes szemmel csapattársa nyakába a győztes. A két versenyző pár pillanatig egymást nyugtatgatta, majd Varga azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy bár szeretett volna győzni, nincs elkeseredve.

„Sok éve vívunk együtt, ismerjük egymást. A vége felé feltámadtam, de nagyon sok érvénytelen találatot vittem be” - mondta.

 

MTI Fotó: Földi Imre

 

Knapek a győztes mérkőzés után arról beszélt, hogy - miként egymás elleni asszóikban mindig, úgy most is - minden találatért nagyon meg kellett dolgozniuk. „Az egymás közötti asszóinkat nézve majdnem döntetlenre állunk. Egyszer egyikünk, másszor másikunk győz, most nekem sikerült” - mondta Knapek Edina.

 

Mohamed Aida, miután az első tust bevitte, folyamatosan adta a találatokat Anne Sauernek. Az összességében sima mérkőzés során mindig megvolt a magyar három-négy tusos előnye, a végén pedig fölényes, 15-7-es sikerrel jött le a pástról.

 

A nyolcaddöntőben Mohamed az olimpiai bajnok olasz Elisa Di Franciscával, míg Knapek a szintén olasz Carolina Erbával mérkőzik meg. Mindketten 11.45-től lépnek pástra.

 

Eredmények:

a 32 között:

Knapek Edina-Varga Katalin 15-13

Mohamed Aida-Anne Sauer (német) 15-7

korábban:

a 64 között:

Knapek-Astrid Guyart (francia) 15-13

Varga K.-Alekszandra Szinita (ukrán) 15-13

Mohamed-Martyan Jelinska (lengyel) 13-12

Valentina Vezzali (olasz)-Varga Gabriella 12-10

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vívás,