Klicskónak vendégként kell címet védenie

2013-10-04
Az ukrán Vlagyimir Klicsko az orosz fővárosban teszi kockára a WBA, az IBF, a WBO és az IBO világbajnoki címét a még veretlen Alekszandr Povetkinnel szemben.

 

Szombaton Moszkvára irányul a profi ökölvívás kedvelőinek figyelme, miután az orosz fővárosban lép kötelek közé a nehézsúlyt - testvérével, Vitalijjal - hosszú évek óta uraló ukrán Vlagyimir Klicsko és kihívója, a még veretlen hazai Alekszandr Povetkin.

 

Az Olimpiai Stadionban sorra kerülő gálán minden bizonnyal telt ház lesz, így a helyszínen 14 ezer néző kísérheti figyelemmel az összecsapást, melyen a 37 éves Klicsko a Boksz Világszövetség (WBA) szupervilágbajnoki, illetve a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki címét teszi kockára.

 

"Győzni jöttem Moszkvába, s ezért mindent meg fogok tenni - fogadkozott a fiatalabbik Klicsko-fivér, aki nagyon nehéz meccsre számít a profik között hibátlan mérleggel álló Povetkin ellen. - Nem lesz egyszerű se neki, se nekem, de még a nézőknek sem."

 

Klicsko 2004 óta veretlen, s 63 profi mérkőzéséből 60-at megnyert, ám nem véletlenül óvatos a szombati 12 menetes csata előtt. A WBA normál világbajnoki címét védő Povetkin 28 sikeres meccsen van túl a profik között, legutóbbi két mérkőzésén, az amerikai Hasim Rahman és a lengyel Andrzej Wawrzyk ellen pedig összesen nem töltött öt menetet a ringben.

 

"Nem hiszem, hogy nagy szavakra lenne most szükség, mondhatnám hogy elsöpröm Klicskót, vagy valami ehhez hasonlót, de majd szombaton úgyis mindenki láthatja, mi lesz a ringben" - mondta a 34 éves Povetkin.

 

A két bokszolóban közös, hogy korábban az amatőrök között is csúcsra jutottak, Klicsko 1996-ban, Povetkin pedig 2004-ben lett olimpiai bajnok szupernehézsúlyban. Az orosz amatőr címek tekintetében még sikeresebb is, mint az ukrán sztársportoló, ő ugyanis az ötkarikás játékok mellett Európa-bajnokságon (2002, 2004), és világbajnokságon (2003) is győzni tudott, Klicskónak ez nem sikerült.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: boksz,