Kivonul a Playtech Belgiumból

2014-04-30
A Playtech belga ügyfelei a tegnapi naptól kezdődően nem pókerezhetnek olyan iPoker teremben, és nem vehetnek részt olyan Playtech szoftverrel működő szerencsejátékban, mely nem rendelkezik belga liszensszel.

 

„A döntés meghozatalára nem volt befolyásunk” – áll a William Hill és a Coral által az affiliateknek küldött tájékoztató levélben, melyből kiderül, hogy a játékosok hozzáférhetnek a számláikhoz, és felvehetik az azon lévő összegeket.

 

2013-as eves beszámolójában a Playtech bejelentette, hogy együttműködik az olasz szabályozó hatósággal, és közölték azokkal az iPoker termekkel, melyek olasz ügyfeleket is fogadtak, hogy vagy szerezzenek liszenszet az AAMS-től, vagy szüntessék be az országban szolgáltatásukat.

Belgiumban ugyan nem volt bejelentés a belga szabályozó hatósággal (BGC) való együttműködésről, de úgy tűnik, az iPoker termek hasonló üzenetet kaptak ott is.

A lépés mindenesetre azt a hirtelenséget idézi vissza, mint ahogyan a PokerStrategy – melyet a múlt évben vásárolt fel a Playtech - tavaly novemberben kivonult Finnországból, ahol a Playtech biztosítja a szoftvert a kormány engedélyével rendelkező Ray.fi oldal számára.

A cég nemrégiben megállapodást írt alá a Holland Casino-val online szerencsejáték szoftverek szállításáról új szerencsejáték törvény 2015-ös életbe lépését követően. A holland játékosok valószínűleg hasonló ultimátumra számíthatnak majd, mint most a belgák. 

 

A belga szabályozó hatóság egyre keményebben követeli a szabályok betartását, mely szerint a egyébként a játékosok is büntethetők. Ha valaki liszensz nélküli szerencsejáték oldalon játszik, 150 ezer eurós bírságra, és akár hároméves börtönbüntetésre is számíthat.

Mikor az újságírók azt firtatták, hogy elkezdik-e a játékosok tényleges bírságolását is, a BGC szóvivője, Marjolein De Paepe így válaszolt: „Elvárjuk, hogy a szabályozás bevezetése után négy évvel már mindenki tudja, hogy mi legális, és mi nem az.”