Kivonul a Betfair Ausztriából

2014-07-04
A Betfair fogadási tőzsde értesítette osztrák ügyfeleit, hogy július 14-től nem lesz elérhető a szolgáltatása az országban.

 

A hírek szerint a játékosoknak küldött e-mailben az szerepel, hogy a cég fixed-odds fogadási szolgáltatása, továbbá kaszinó- és pókerjátékai továbbra is elérhetőek lesznek. A Betfair, melynek közel egy évtizede van szerencsejáték engedélye Ausztriában, még nem kommentálta a hírt.

 

Lehet, hogy a cég úgy döntött, hogy minden 'A' betűs piacon csökkenti a jelenlétét, hiszen  márciusban olyan hírek is terjengtek, hogy a Betfair el kívánja adni ausztrál részlegében lévő 50%-os részesedését helyi partnerének, a Crown Resorst Ltd-nak. Valószínűbb azonban, hogy a döntésnek ahhoz a stratégiához van köze, mely értelmében a jövőben a cég kizárólag a jövedelmezőbb piacokra koncentrál. A közelmúltban ilyen okból vonult ki a Betfair Görögországból és Németországból is. 

 

Az 1999-ben indult online fogadási tőzsdén naponta több, mint hétmillió tranzakciót hajtanak végre, ami több, mint az összes európai tőzsdén együttvéve. A vállalatnak jelenleg több, mint 950 ezer ügyfele van, és Gibraltáron, Máltán, Spanyolországban, Olaszországban, az Egyesült Államokban valamint Ausztráliában rendelkezik liszensszel.