Kitart döntése mellett a rövidpályás gyorskorcsolyázók kapitánya

2014-02-14
Telegdi Attila szövetségi kapitány jó, átgondolt és megalapozott döntésnek ítélte meg a rövidpályás gyorskorcsolyázók női váltójának összetételét.

 

A szakember a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján olvasható interjúban elmondta, kitart mellette, hogy ez egy jó döntés volt, annak ellenére, hogy olyan visszhangjai voltak, amik alapján ez talán nem volt teljesen átgondolt.

A női rövidpályás gyorskorcsolya váltó hétfőn a negyedik helyen végzett a 3000 méteres elődöntőben, és így a B döntőben folytathatja szereplését.

A Keszler Andrea, Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Darázs Rózsa összeállítású négyes a második váltásnál szinte rögtön visszaesett az aranyéremre is legesélyesebbnek tartott dél-koreai és kanadai staféta mögé. Innentől esélye sem volt a továbbjutásra, mert a két favorit messze elhúzott, ráadásul az oroszok is megelőzték a magyarokat. Az együttesből Kónya Zsófia maradt ki, a tréner indoklása szerint azért, mert a 19 éves versenyző, aki az idei Európa-bajnokságon 1500 méteren és a váltóval is bronzérmes lett, betegen érkezett Szocsiba, emiatt csak hétfőn kezdhette el az edzéseket, de nem érte teljesen utol magát. Kónya később elmondta, kissé letört amiatt, hogy nem szerepelhetett a csapatban.

"Ez nem az a váltó, amellyel érmet nyertem az Európa-bajnokságon és az Universiadén. Nemcsak az összetételére gondolok, hanem egyénekre lebontva. Erről viszont nem szeretnék beszélni, beszéljenek az okokról azok, akik illetékesek ebben, én nem fertőzöm az agyamat ilyen gondolatokkal" - mondta akkor rendkívül feldúltan Heidum az MTI érdeklődésére.

"A következő összeállítás ismét a felkészülésen fog múlni - mondta a szövetségi kapitány. Mi máris elkezdtünk dolgozni a taktikán, láttuk az ellenfelet versenyezni, látjuk az erőviszonyokat. Bízom benne, nem jönnek otthonról olyan hírek, információk, amik megzavarják a további felkészülést. Azon leszek, hogy megnyerjük a futamot."

 

Forrás: MTi

Címkék: olimpia, téli sportok,